Olli Pollari hyppäsi Bemarista Citroeniin: Aika iso muutos!

Olli Pollari
Olli Pollari vauhdissa. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Olli Pollari kuuluu nuoreen suomalaiseen rallisukupolveen, joka hamuaa kynsin ja hampain tietään huipulle.

Yrittäjiä riittää ja viisi nuorta lupausta kisasi Tulevaisuuden tähti -kisassa tällä viikolla Vierumäellä. Pollari ei tällä kertaa saavuttanut palkintoa eli kilpakalustoa Jyskälän MM-ralliin.

Pollari on rallin SM-sarjan SM3-luokassa viiden osakilpailun jälkeen viidentenä. Pollari aloitti uransa vuonna 2014 BMW:llä ja kisasi Bemarilla aina tähän kauteen asti. Täksi vuodeksi alle on saatu etuvetoinen Citroen C2. Hyppy Bemarista Citikan rattiin onkin ollut melkoinen.

– Aika iso muutos tämä on ollut. Täysin vastakohtaiset autot on kuitenkin kyseessä. Pikku hiljaa paremmin ja paremmin olen tottunut autoon. Oman aikansa se otti, kun ei ole juuri testejäkään alla. Vauhtia on tullut kisojen kautta. Nytkin jo pystyn parhaimmillaan taistelemaan kärkisijoista, Pollari totesi Rallit.fi-sivustolle Vierumäellä.

Kuten monen muunkin nuoren rallilupauksen, myös Pollarin tavoite on nousta korkeimmalle huipulle asti. Vierumäellä AKK:n Tulevaisuuden tähti -kisassa ajotaitojen lisäksi mitattiin myös kokelaiden henkistä ja fyysistä kuntoa sekä muun muassa nuotitustaitoja.

Pelkkä vauhti ei välttämättä riitä. 2010-luvun rallikuljettajan pitää hallita myös edustustehtävät sekä kestää kovaa henkistä painetta.

– Tavoitteet on nousta ylös. Omin avuin sinne ei päästä. Sen asian olen tiedostanut. Tämän kaltaisia tilaisuuksia tarvitaan, että esimerkiksi palkinnoksi saa näyttöpaikan. Tästä eteenpäin menee niin kalliiksi, että omin avuin ei rahkeet riitä, Pollari muistuttaa.

– Kyllä tällaisia asioita joutuu miettimään paljon. Suhteita pitää luoda ja on mietittävä asiat tosi tarkasti. Koko ajan mukaan tulee enemmän myös kielitaito ja fysiikka. Niissä on paljon vielä kehitettävää. Englanti taittuu, mutta paremminkin voisi taittua, Pollari naureskelee.

 

Aki Hietavala

 

Lue myös nämä