Hokkanen avasi ensimmäisen voittonsa taustoja: ”Se helpotti elämää”

Miika Hokkanen
Miika Hokkanen juhli viime kaudella SM-kultaa. Kuva: Hannu Rainamo.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Miika Hokkanen saavutti uransa toistaiseksi merkittävimmän voiton viikko sitten, kun hän ajoi SM3-luokan ykköseksi Kouvolan SM-rallissa.

Kuluva kausi on ollut lahtelaisen Hokkasen, 21, paras SM-sarjassa. Viiden osakilpailun jälkeen hän jakaa SM3-luokan kärkisijaa Emil Lindholmin kanssa.

– Loppukausi menee mielenkiintoiseksi, mutta kovasti koetetaan painaa, Hokkanen lupaa Rallit.fin haastattelussa.

Hokkanen ja Lindholm kamppailivat aiemmin tällä viikolla Tulevaisuuden tähti -kisan voitosta Vierumäellä. Tällä kertaa Hokkanen joutui taipumaan Lindholmille, joka sai palkinnoksi JWRC-kaluston heinäkuun lopulla ajettavaan Suomen MM-ralliin.

Hokkanen osallistui Tulevaisuuden tähti -kisaan jo vuosi sitten, joten odotukset olivat korkealla.

– Testeistä jäi positiivinen fiilis, sillä mielestäni sain itsestäni irti sen, mitä oli tarkoituskin. Tuloksetkin olivat kehittyneet viime kaudesta – varsinkin kausi on mennyt tähän mennessä paremmin kuin viime vuonna.

”Autosta puuttui 30 heppaa”

Hokkasen mukaan hän joutui alkukaudesta antamaan tasoitusta kilpakumppaneilleen SM-ralleissa. Kun pelit saatiin kuntoon, tuloksetkin paranivat.

– Talvikaudella ja myös viime kesänä meiltä puuttui autosta 30 ”heppaa” tehoja, mikä toi lisähaastetta. Ennen Riihimäkeä kilometrit tulivat koneessa täyteen, ja huoltaessa huomattiin, että kone oli väärin kasattu. Nyt se oli samalla viivalla muiden Fiestojen kanssa. Se helpotti elämää kesäkauteen, Hokkanen naurahtaa.

Hokkanen on ottanut harppauksen eteenpäin kuluvalla sesongilla, mutta tulevista kausista hän puhuu varoen.

– Tavoite on päästä eteenpäin mahdollisuuksien mukaan. Kaikki työ tehdään sen eteen, että oltaisiin valmiina ja kehityttäisiin sille tasolle, että pystyisi ottamaan steppiä.

– Unelmat menevät jossain tuolla korkealla, mutta ”step by step” sinne koetetaan pyrkiä, Hokkanen kuvailee.

Lue myös nämä

  • Uusimmat