Oliver Solbergille jälleen komea voitto Yhdysvalloissa – tallikaveri varmisti mestaruuden

Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Subaru Motorsport USA
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Norjalainen rallikomeetta Oliver Solberg antoi jälleen näytön ajokyvyistään voittamalla sunnuntaina päättyneen Susquehannock Trail Performance -rallin Yhdysvalloissa. 

Rallin ja rallicrossin maailmanmestarin Petter Solbergin poika voitti kilpailun 55 sekunnin erolla ennen tallikaveriaan David Higginsia. Subaru oli Pohjois-Amerikan rallisarjan kauden kahdeksannessa kisassa ylivoimainen. 17-vuotias Solberg ja kolme vuosikymmentä vanhempi Higgins voittivat kaikki 15 erikoiskoetta.

– Fantastista! Vihdoin saimme toisen voiton Olympus-rallin jälkeen. Tiesin, että olosuhteet ovat vaikeat tässä rallissa. Yritin vain puskea kovaa ja voittaa mahdollisimman monta pätkää. Edelliset pari rallia ovat olleet hankalia, mutta tiimi on tehnyt koko ajan hienoa työtä, Solberg hehkutti.

Kolmanneksi STPR-rallissa ajoi Fordia ohjastanut Barry McKenna, mutta hän jäi kärjestä  yli 13 minuuttia. Higgins keskittyi ajamaan toisesta sijasta huomattuaan norjalaisteinin vauhdin. Konkari nimittäin varmisti toisella sijallaan Amerikan rallisarjassa jo yhdeksännen mestaruutensa

– Tässä viikonlopussa oli meidän osalta kyse mestaruudesta. Oliverilla oli hyvä vauhti ja minä halusin vain varmistaa tarpeeksi pisteitä saadakseni mestaruuden. Siksi ajoimme turvallista vauhtia ja teimme työmme. Nyt voimme rentoutua ja mennä täysillä ensi kuussa viimeisessä osakilpailussa, Higgins sanoi.

Solberg on ajanut Amerikan rallisarjassa tällä kaudella viisi rallia, joista hän on voittanut kaksi ja sijoittunut kertaalleen toiseksi. Ensi kuun alussa Solberg ajaa ensimmäisen MM-rallinsa, kun nuorukainen nähdään Walesissa Volkswagenin ratissa samassa tiimissä isänsä kanssa.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat