Fordin WRC-tähden pitkä piina ohi – lääkäri antoi ajoluvan

Elfyn Evans. Kuva: M-Sport Ford

M-Sport Fordin walesilaiskuskin Elfyn Evansin pitkä sairausloma on ohi. Evans pääsee tällä viikolla takaisin ralliauton rattiin yli kahden kuukauden tauon jälkeen. 

Evans on selvittänyt kuntotarkastuksen ja selkävaiva on muisto vain. Walesilainen loukkasi selkänsä heinäkuussa ajetussa Rally Estoniassa. Evans oli sivussa Suomen, Saksan ja Turkin MM-ralleista.

– En ole koskaan nähnyt Elfyniä niin innokkaana tekemään PR-töitä. Okei, se on R5-auto eikä WRC, mutta on kuitenkin upeaa nähdä hänet takaisin ratin takana. Hän ajaa WRC-autoa taas mahdollisimman pian. Olemme kaivanneet häntä, M-Sportin nokkamies Malcolm Wilson sanoo Autosportin verkkosivuilla.

Evans ajaa Greystokessa Englannissa PR-kyydityksiä tällä viikolla. Wilson harmittelee, että hyvässä iskussa alkukaudella olleella Evansilla jäi pari voittomahdollisuutta käyttämättä.

– Kun katsoo, mitä vauhtia Teemu (Suninen) ajoi Saksassa toisena ja kolmantena kisapäivänä, niin ei voi ajatella, etteikö Elfynillä olisi ollut mahdollisuudet ajaa voitosta, Wilson huomauttaa.

Myös brittikuski itse huokuu ajohaluja pitkän tauon jälkeen.

– On suuri helpotus olla jälleen takaisin tositoimissa. On aika kivuliasta vain istua kotona ja odottaa uutisia. Nyt olen 100-prosenttisessa kunnossa ja pääsen heti ajamaan, Evans hehkuttaa.

– Olen yrittänyt treenata tauon aikana, mutta minun oli oltava varovainen selän kanssa.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö