Öhmanin kartanlukija Sparre toipunut syksyn loukkaantumisesta: ”Aki ei malta odottaa viikonloppua”

Patric Öhman
Patric Öhman. Kuva: Jari Nurminen/RPF
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan SM3-luokassa kilpaileva Patric Öhman saa tutun kartanlukijan rinnalleen, kun kauden kolmas osakilpailu Itäralli ajetaan lauantaina Joensuun ympäristössä.

Öhmanille nuotteja Joensuussa lukee paluun ralliauton kabiiniin tekevä Aki Sparre, joka loukkaantui viime syksynä Sastamalan SM-rallissa sattuneessa ulosajossa. Sparre joutui olemaan sivussa rallikuvioista yli puoli vuotta.

Nyt Sparre on saanut luvan palata kilpailuihin.

– Veikkaan, että sillä suunnalla into on aika piukassa, eikä Aki malta odottaa viikonloppua. Siellä se odotus on varmaan kaksinverroin korkeammalla. Virtaa on varmasti kaverissa kuin pienessä kylässä, että pääsee mukaan taas. Pitkä reilut puoli vuotta kuitenkin oli poissa kuvioissa, ja Joensuussa kun noustaan lähtölavalle, niin Akille se on ensimmäinen kerta Sastamalan tapahtumien jälkeen, kun istuu ralliautossa, Öhman kertoo.

Go4Speed Motorsport -tiimin Öhmanilla on riittänyt mietittävää tulevan kilpailun alla auton tekniikkamurheiden vuoksi. Huolet starttasivat edellisessä SM-rallissa Kouvolassa, missä Öhman avasi kautensa SM3-luokan seitsemännellä sijalla.

– Ongelmat alkoivat viimeisellä siirtymällä matkalla maaliin, ja Kouvolaan kun päästiin, auto alkoi olla jo aika tukkoinen ja sittenhän se maalin jälkeen hyytyi lopullisesti. Sen jälkeen vikaa on yritetty selvittää ja tiedonkeruuta purkaa, yritetty muutamia osia vaihtaakin, mutta ne eivät tuottaneet tulosta. Tällä aikataululla paras ratkaisu oli viedä Mika Seppälälle Jämijärvelle auto tutkittavaksi, Öhman taustoittaa tilannetta.

Tarkastelussa paljastui, että todennäköisesti auton moottorinohjausyksikkö on vioittunut. Laihialainen rallikuljettaja Niko Mäkinen on lupautunut lainaamaan varaosia, jotta Öhman pääsee lähtöviivalle Joensuussa.

Ennakkotestit jäivät Öhmanilta väliin, mutta auton pitäisi nyt olla kilpailukunnossa.

– Tärkeintä on se, että päästään lähtöviivalle. Mutta kuten sanoin viimeksi, niin nyt on paljon helpompi lähteä Joensuuhun Kouvolan kisan jälkeen kuin oli lähteä Kouvolaan. Ihan eri lähtökohdat siinä mielessä.

Itäralli ajetaan yksipäiväisenä kilpailuna lauantaina. Kuudelle erikoiskokeelle kertyy mittaa yhteensä 97,5 kilometriä.

Lue myös nämä