Ogierin tallipomo ihmetteli, miten tilanteet voivat muuttua vuorokaudessa

Sebastien Ogier, Malcolm Wilson ja Julien Ingrassia
Sebastien Ogier, Malcolm Wilson ja Julien Ingrassia. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogierin unelma kuudennesta perättäisestä rallin maailmanmestaruudesta säilyi elossa, kun ranskalainen ajoi voittoon sunnuntaina päättyneessä Walesin MM-rallissa.

Vielä perjantaina näytti siltä, että Ogierilla on kova työ nousta kärkikahinoihin vaativassa sorarallissa. Mutta lauantaina alkoi tapahtua: ensin Hyundain Thierry Neuville menetti aikaa penkassa, ja myöhemmin Toyotan Ott Tänak keskeytti kärkipaikalta.

Neuville, Ogier ja Tänak ratkaisevat keskenään tämän vuoden maailmanmestaruuden. Neuville johtaa MM-sarjaa seitsemän pisteen erolla Ogieriin ennen kahta viimeistä osakilpailua.

– Lauantaina ihmettelin sitä, miten tilanteet voivat muuttua 24 tunnin aikana. Tämä oli huikea esitys Sebiltä ja Julienilta (kartanlukija Ingrassia). Voin olla ylpeä heistä, M-Sport Fordin tallipäällikkö Malcolm Wilson kehui.

Ogier ja Toyotan Jari-Matti Latvala ratkaisivat Walesin rallin voiton keskenään sunnuntaina. Ranskalainen piti lopulta entisen tallikaverinsa takanaan kymmenen sekunnin erolla.

– Pelkäsin sitä, että Jari-Matti voisi pilata juhlamme. Sunnuntaiaamun kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen ajattelin, että Sebillä on todella vaikea tehtävä. Seb ajoi uskomattomasti Great Ormen erikoiskokeella, mutta mielestäni hän ajoi vuoden parhaan pätkänsä Gwydirissä. Se oli upea suoritus.

– Ainoa harmittava juttu on se, että meillä on enää kahdessa kilpailussa mahdollisuus olla hänen kanssaan palkintokorokkeella. Teemme parhaamme niissä kisoissa, Wilson viittasi siihen, että Ogier siirtyy kuluvan kauden jälkeen Citroenille.

Lue myös nämä