Ogier: Voimme aloittaa juhlien suunnittelun

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogierin viides peräkkäinen rallin maailmanmestaruus vaikuttaa entistä todennäköisemmältä sunnuntaina päättyneen Espanjan MM-rallin jälkeen. Kataloniassa käytännössä varmistui se, että M-Sport nappaa tämän kauden valmistajien MM-tittelin.

Ogierin lähin uhkaaja Thierry Neuville sortui virheeseen päätöspäivänä ja joutui jättämään kisan kesken. Ogier puolestaan ajoi toiseksi Kataloniassa, ja kun ranskalaisen tallikaveri Ott Tänak otti kolmossijan, Hyundai-tähti Neuville putosi MM-pistetaulukossa kolmanneksi.

Ogierilla on nyt 37 pisteen johto Tänakiin, kun kaudesta on kaksi osakilpailua ajamatta. Neuville on puolestaan pisteen päässä Tänakista.

Ogier juhli kakkossijaa kuin voittoa.

– Otimme tänä viikonloppuna erittäin positiivisen askeleen eteenpäin MM-taistelussa. Olimme joka tapauksessa kasvattamassa johtoamme, mutta Thierryn virhe muutti tilanteen täysin, ja pystyimme entisestään kasvattamaan eroa, Ogier sanoi tiedotteessa.

Ogierin ja Tänakin edustama M-Sport-talli käytännössä varmisti valmistajien MM-tittelin Espanjassa. Mestaruus saanee lopullisen sinettinsä seuraavassa osakilpailussa Britanniassa.

– Tallikin sai hyviä uutisia, sillä valmistajien MM-sarja on nyt melko lailla taputeltu, ja voimme aloittaa juhlien suunnittelun tallin kotikilpailua varten, Ogier sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat