Ogier tyrkyllä harvinaiseen kerhoon – Kankkunen toinen nykyisistä jäsenistä

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogierilla on mahdollisuus saalistaa viides peräkkäinen maailmanmestaruutensa kahden viikon kuluttua ajettavassa Walesin MM-rallissa.

Mikäli Ogier kuittaa MM-tittelin myös tällä kaudella, hän nousee yksin kakkossijalle kaikkien aikojen mestaruustilastossa. Tällä hetkellä hän jakaa neljällä mestaruudellaan kakkostilan Juha Kankkusen ja Tommi Mäkisen kanssa. Ykkösenä on itseoikeutetusti Sebastien Loeb yhdeksällä tittelillään.

Mestaruus nostaisi Ogier myös harvinaiseen kerhoon, jossa on tällä hetkellä vain kaksi jäsentä. Jos Ogier pääsee juhlimaan titteliä tällä kaudella, hänestä tulee kolmas kuljettaja, joka on voittanut mestaruuden kahdella eri automerkillä (Volkswagen ja Ford).

Aiemmin vastaavan ovat pystyneet Walter Röhrl (Fiat ja Opel) sekä Kankkunen. Suomalaislegenda Kankkusella on myös oma yksityiskerhonsa, sillä hän voitti mestaruuden peräti kolmen eri automerkin ratissa – Lancian, Peugeot’n ja Toyotan.

Ogier kuittaa varmuudella kauden 2017 mestaruuden jo Walesin MM-rallissa, jos hän voittaa kisan. Ogierilla on tällä hetkellä 37 pisteen etumatka toisena olevaan tallikaveriinsa Ott Tänakiin. Hyundain Thierry Neuville on pisteen perässä Tänakia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat