Ogier odottaa vesi kielellä Ruotsin rallia – ”Se on kaikkea sitä, mitä kuski voi rallilta haluta”

Sebastien Ogier.. Kuva : @World.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjaa viiden vuoden ajan kahdessa eri tiimissä dominoinut Sebastien Ogier aloitti kuudennen tittelin jahtaamisen optimaalisesti voittamalla kauden avauskisan Monte Carlossa. Ensi viikolla on edessä Ruotsin MM-ralli, jonka ranskalaistaituri on voittanut urallaan kolme kertaa. 

Kahdeksan kertaa Ruotsissa kisannut Ogier on juhlinut voittoa vuosina 2013, 2015 ja 2016. Tämän vuoden kisaa mies odottaa vesi kielellä.

– Näyttää siltä, että luvassa on todellinen talviralli. Raportit kertovat, että alueella on hyvä jääpohja teillä ja isot lumipenkat. Se on kaikkea sitä, mitä kuski siltä rallilta voi haluta, Ogier hehkuttaa M-Sportin tiedotteessa.

– Tuollaisissa olosuhteissa voimme saavuttaa älyttömiä nopeuksia ja nojata vähän penkkoihin. Se on mieletön fiilis, mutta on siinä tietenkin omat haasteensa. Se on todellakin taidella, kun ajetaan lumella ja pitää olla äärettömän tarkka. Nyt kun lunta on enemmän kuin aiempina vuosina, niin penkkojen pitävyyttä pitää arvioida uudella tavalla. Se on iso työ nuotituksessa, Ogier jatkaa.

Mestari toivoo, että uutta lunta ei sada ainakaan kisan aattona.

– Olemme ensimmäinen auto tiellä, joten pitää odottaa, minkälaiset olosuhteet tulevat olemaan. Emme ainakaan toivo uutta lunta perjantaiksi, Ogier paaluttaa.

Ogier povaa tiukkaa taistelua ensi viikon Ruotsin kisaan. Varmaa kuitenkin on, että kokenut ranskalainen tekee kaikkensa, jotta mahdollisimman iso potti pisteitä kilahtaa jälleen laariin.

– Me saimme hienon startin kaudelle viime kuussa, mutta tiedostamme, että kilpailu on ensi viikolla vielä paljon kovempaa. Skandinaavit ovat Ruotsissa aina vahvoilla, mutta me aiomme laittaa heille kapuloita rattaisiin. Haluamme saada ison potin pisteitä, jotta mestaruuden puolustaminen säilyy hyvällä pohjalla.

 

 

Lue myös nämä