Ogier nimesi suosikkinsa MM-ralliin – ”Hänellä on parhaat kortit kädessään”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjaa johtava Sebastien Ogier arvelee, että hänen M-Sport-tallikaverinsa on vahvoilla torstai-iltana käynnistyvässä Walesin MM-rallissa.

Kotiralliinsa kovin tavoittein starttaava Elfyn Evans piti selvästi reippainta vauhtia torstaiaamun testierikoiskokeella lyötyään toiseksi sijoittuneen Hyundain Dani Sordon 2,3 sekunnilla. Ford-kuljettaja Evansin etuna on se, että hänellä on ainoana WRC-kuljettajana autossaan DMACKin renkaat, jotka on räätälöity sopimaan Walesin kosteisiin ja viileisiin olosuhteisiin.

Ogier havaitsi Evansin etulyöntiaseman jo testipätkällä, jolla hän jäi 3,4 sekuntia Evansin ajasta.

– Me kaikki tiedämme, että hänellä on parhaat kortit kädessään voittaakseen rallin. Mutta vaikka hallussa on tuollaiset kortit, pitää rallista selviytyä hyvin, mikä ei ole helppoa näissä olosuhteissa, Ogier sanoi Autosportin mukaan.

– Hänellä oli ongelmia Espanjassa, missä hänellä oli vääränlaiset renkaat, mutta DMACK on keskittynyt täysin tähän kisaan. Heillä on oikea rengas tähän kisaan, Ogier lisäsi.

Ogierilla on mahdollisuus sinetöidä viides perättäinen maailmanmestaruutensa viikonloppuna, sillä hänen lähimmät uhkaajansa Ott Tänak ja Thierry Neuville ovat 37:n ja 38 pisteen päässä ranskalaisesta. Voitto toisi varmuudella MM-tittelin Ford-kuskille.

– Meidän pitää tehdä parhaamme, mutta Elfynillä on oikea paketti. Hän ei kuitenkaan ole uhka MM-taistossa. Jos en voita rallia, en olisi onneton, jos hän voittaisi, Ogier kertoi.

Lue myös nämä