Jari Huttusella selkeä tavoite Walesin MM-ralliin

Jari Huttunen
Jari Huttunen jatkaa uraansa Hyundailla. Kuva: Hyundai Motorsport.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaislupaus Jari Huttunen kilpailee torstai-iltana alkavassa Walesin MM-rallissa Hyundain autolla. Huttunen ei ole aiemmin ajanut kilpaa Walesin haastavilla sorateillä eikä Hyundain i20 R5-kalustolla.

Kesällä Suomen MM-rallissa WRC2-luokan voittanut Huttunen lähtee uransa kolmanteen nelivetokisaan hankkimaan kokemusta uudesta autostaan ensi vuoden MM-sarjaa varten. Kaudella 2018 Huttunen ajaa kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa Hyundai Motorsportin riveissä 7-8 MM-rallia WRC2-luokassa – parivaljakon kausi käynnistyy helmikuussa Ruotsin MM-rallista.

– Walesin MM-ralli on meille hyvä testitilaisuus ensi kautta varten. Tärkeimpinä tavoitteina on kerätä kokemusta ja ajaa ehjästi maaliin. Kerrankin minulle kisa, jossa ei välttämättä hampaat irvessä tavoitella voittoa, Huttunen sanoo.

Walesin ralli käynnistyy torstai-iltana, jolloin ajetaan lyhyt yleisöerikoiskoe laukkaradalla. Perjantaina suunnataan metsäerikoiskokeille, ja edessä on kolme erikoiskoetta, jotka ajetaan kahteen kertaan.

Lauantaina on vuorossa rallin pisin päivä, kun rallikaravaani kiertää kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta, ja EK-kilometrejä kertyy peräti 142. Kilpailun päätöspäivänä kaasutellaan vielä viisi erikoiskoetta, joilla on yhteensä mittaa 41 kilometriä.

– Luvassa on varmasti haastava kisa, jossa olosuhteet vaihtelevat, kun on mutaa, soraa, vettä ja sumua. Tarkkuutta vaaditaan ja omaa ajoa lähdetään ajamaan. Testiä meillä on alle 100 kilometriä alla, joten alussa on totuttelemista, Huttunen kertoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat