Ogier näpäytti haastajaansa: ”Ei ollut vaikuttavaa”

Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia
Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ford-kuljettaja Sebastien Ogier ja Hyundain Thierry Neuville starttaavat tasapistein rallin MM-sarjan seuraavaan osakilpailuun, joka ajetaan kahden viikon kuluttua Saksassa.

Ogier joutui keskeyttämään viime viikonloppuna Jyväskylässä ulosajon vuoksi. Neuville puolestaan otti kuudennen tilan ja kolme lisäpistettä Power Stagelta, mikä tarkoitti sitä, että belgialainen kuroi MM-sarjaa johtaneen Ogierin eron umpeen. Molemmilla kuljettajilla on kasassa 160 pistettä, mutta Neuville on virallinen sarjajohtaja, koska hänellä on enemmän voittoja tämän kauden ralleista.

Neuvillen tehtävänä Saksassa on toimia erikoiskokeet avaavana kuljettajana perjantain pikataipaleilla. Asvalttikisassa ensimmäisestä lähtöpaikasta ei ole kuitenkaan haittaa samalla tavalla kuin sorakisoissa, joissa kärkikuljettaja auraa teitä irtosorasta. Asvaltilla ensimmäisenä ajavalla saattaa olla jopa hieman etua puolellaan, sillä takaa tuleville voi nousta mutkista mutaa ja muuta roskaa tielle.

Neuville sai jo Suomessa ensimmäiset kokemukset tienavaajan roolista, kun Ogier keskeytti perjantaina. Ogier antoi MM-haastajalleen pienen näpäytyksen tämän suorituksesta.

– Nyt Neuville ymmärtää, millaista on ajaa ensimmäisenä tiellä. Kovinkaan moni ei ole päässyt sitä kokemaan, Ogier sanoi Motorsport Newsille.

– Olen vuosien ajan hoitanut sitä tehtävää, ja useat ihmiset kuten hän, jotka eivät ole sitä koskaan tehneet, ovat sanoneet, että ”Ogier valittaa liikaa”. Mutta nyt kun näin, miten hän pärjäsi vaikeissa olosuhteissa, se ei ollut mitenkään vaikuttavaa, Ogier sivalsi.

Ogier lähtee Saksaan luottavaisena.

– Lähtöpaikkamme ei ole siellä yhtä epäedullinen kuin viime viikkoina, ja Fiesta on käyttäytynyt todella hyvin tällä alustalla vuoden alusta lähtien, Ogier sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat