Ogier ja M-Sport varmistivat mestaruudet – Evans ykkönen Walesissa!

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogier on varmistanut kauden 2017 maailmanmestaruuden. Ranskalaisen uran viides perättäinen titteli varmistui Walesin MM-rallin kolmannella sijalla ja nappaamalla Power Stage -erikoiskokeelta kaksi MM-pistettä.

Ogierin pahin kilpakumppani Belgian Thierry Neuville oli toinen ja voitti Power Stage -erikoiskokeen, mutta ranskalainen karkasi silti tavoittamattomiin.

Ensimmäiset neljä mestaruutta Ogier voitti Volkswagenin tiimissä. Täksi kaudeksi Ogier siirtyi M-Sportiin talliin ja voitti yksityistiimin Fordilla MM-kultaa. M-Sport varmisti myös valmistajien MM-tittelin. Se tuli näytöstyyliin, sillä tiimille olisi riittänyt yksikin auto yli maalilinjan. Mies purskahti itkuun mestaruuden varmistuttua maalilinjalla.

– En tiedä mitä sanoa. Tämä on ollut raskas vuosi ja nyt tuli palkinto kovasta työstä. Iso kiitos M-Sportille. Tuntuu mahtavalta, Ogier tunnelmoi rallin maalissa.

Walesin MM-rallin voittoon ajoi M-Sportin Elfyn Evans. Walesilaiskuski oli kisassa täysin omaa luokkaansa ja nappasi uransa ensimmäisen voiton WRC:ssä. Evans on jo tämän kauden seitsemäs voittaja MM-sarjassa.

– Tämä on ollut upea ralli meille. Iso kiitos kaikille, jotka ovat tukeneet minua vuosien varrella. On upeaa voittaa kotiralli, Evans nautiskeli.

Toyotan suomalaistähti Jari-Matti Latvala taipui niukasti taistelussa podium-sijoituksista. Latvala oli lopulta viides. Hyundain Andreas Mikkelsen kiilasi neljänneksi puolen sekunnin marginaalilla ja Ogier kolmanneksi 5,1 sekunnin erolla suomalaiseen nähden. Power Stagella Latvala oli kolmanneksi nopein ja saavutti kolme ylimääräistä MM-pistettä.

– Annoin todella kaikkeni ja otin paljon riskejä. En olisi yhtään kovempaa voinut tulla tätä viimeistä pätkää, Latvala totesi Power Stagen maalissa WRC.comin ralliradiolle.

Toyotan Esapekka Lappi ei päässyt missään vaiheessa rallia vauhtiin. Lappi oli lopputuloksissa yhdeksäs jäätyään kärjestä liki kolme minuuttia.

– Tämä oli tosi huono ralli meille. Kamppailimme koko ajan. Töitä on paljon edessä auton kanssa. En tietenkään sano, että itse olisin ajanut täydellisesti. Uuden tiimin kanssa on aina paljon opiskeltavaa, Lappi summasi rallin päätteeksi.

MM-kausi päättyy marraskuun puolivälissä ajettavalla Australian rallilla.

Walesin MM-rallin lopputulokset:

1. Elfyn Evans    Ford   2.57,00,6
2. Thierry Neuville Hyundai   +37,3
3. Sebastien Ogier  Ford   +45,2
4. Andreas Mikkelsen Hyundai  +49,8
5. Jari-Matti Latvala Toyota  +50,3
6. Ott Tänak     Ford   +1.02,3
7. Kris Meeke     Citroen  +1.20,5
8. Hayden Paddon   Hyundai  +2.16,3
9. Esapekka Lappi   Toyota  +2.46,5
10. Dani Sordo     Hyundai +3.50,5

EK21 Power Stage:
1. Neuville 4.01,2
2. Meeke -1,5
3. Latvala -1,6
4. Ogier -1,9
5. Mikkelsen/Breen -2,0.

Lue myös nämä

 • Uusimmat