Ogier hehkuttaa viidettä mestaruutta – ”Voittaminen tuntui nyt todella upealta”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogier nappasi viidennen perättäisen rallin maailmanmestaruuden viime kauden päätteeksi. Ensimmäiset neljä titteliä tulivat suvereeniin tyyliin Volkswagenilla, mutta päättyneellä kaudella ranskalainen kamppaili mestaruudesta toiseksi viimeiseen kisaan asti.

Ogier on myöntänyt, että viides mestaruus yksityistiimissä M-Sportilla Fordin puikoissa oli erityinen.

– Oli erittäin tyydyttävää voittaa näissä olosuhteissa. Näitä juttuja ei koskaan voi saavuttaa yksin, vaan sitä tarvitsee ison tiimin ympärille. Monesti ihmiset ajattelee, että on helppo voittaa parhaassa tiimissä. Joka tapauksessa ei ole helppoa, vaikka sinulla olisi paras auto ja paras tiimi. Silti pitää tehdä oma työnsä, Ogier summaa Motorsport News -lehden verkkosivuilla.

– Mestaruuden voittaminen on vielä vaikeampaa, jos aloittaa pienimmässä tiimissä ja pienimmällä budjetilla. Se tekee haasteesta vielä isomman ja siksi voittaminen tuntui nyt todella upealta.

Vaikka viime kaudella seitsemän eri kuskia pystyi MM-rallin voittoon, on ranskalaisten ylivalta lajissa ollut murskaavaa. Sebastien Loebin ja Ogierin johdolla Ranska on vienyt nimiinsä 14 perättäistä mestaruutta.

– Uskon, että tämä on uskomatonta aikaa Ranskalle. Joskus minulla on fiilis, että ranskalaiset eivät oikein ymmärrä asiaa ja siitä tulee normaalia, että ranskalainen voittaa. Tämä on kuitenkin poikkeuksellista aikaa. Tottakai yritämme jatkaa tätä trendiä niin kauan kuin olemme täällä, Ogier sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat