WRC-tähti Mads Östbergin ura alamäessä – edessä siirtyminen pikkuluokkaan

Mads Östberg
Mads Östberg. Kuva: M-Sport/McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jo usean vuoden WRC-sarjan vakionimiin lukeutunut Mads Östberg on viimeisen parin vuoden aikana ajautunut kestämättömään tilanteeseen. 30-vuotias rallipilotti joutuukin suurella todennäköisyydellä vaihtamaan ensi kaudeksi WRC2-sarjaan.

Östberg on ajanut aiemmin muun muassa Citroenin ja M-Sportin tehdastiimeissä, mutta vuosi 2017 alkoi myöhässä ja norjalaisen omassa Onebet World Rally Teamissa. Rahoituksen etsiminen oli lopulta erittäin raju työtaakka ja Östberg pääsi mukaan vain kahdeksaan kisaan 13:sta.

– Se oli todella rankkaa. Kulut olivat valtavia, mutta me todella teimme kovasti töitä ja olimme ainoita, jotka ajoivat yksityistiimissä vuoden 2017 autolla. Emme kuitenkaan enää pysty siihen, Östberg vahvistaa Autosportin verkkosivuilla.

– Ensi kaudeksi kaikki on mahdollista. Juttelen vielä todella monen ihmisen kanssa. Se voi olla kaksi kisaa tai sitten 12.

Tiimipaikat ovat aikalailla jo varattuja, joten Östberg joutunee etsimään ajopaikkaa WRC2:n puolelta. Siellä vauhdin kuitenkin pitää olla huippuluokkaa.

– Odotan kyllä, että voittaisin siellä kisoja tai ainakin olisin todella lähellä kärkeä. Jos otan askeleen taaksepäin, niin minun pitää voittaa. Jos en voita, niin se on todiste siitä, että minun on aika tehdä jotain muuta, Östberg sanailee.

Aiemmin Andreas Mikkelsen ja Elfyn Evans ovat etsineet vauhtiaan siirtymällä kuninkuusluokasta askeleen taaksepäin. Östbergille tilanne on kuitenkin siinä mielessä uusi, että hänellä ei ole taustaa WRC2:sta aiemmilta kausilta.

– Minulla olisi paljon hävittävää, jos menen WRC2:een. Taistelu on siellä myös erittäin kovaa, sillä sarjassa on paljon hyviä kuskeja. Jotain minun on kuitenkin tehtävä. Aion taistella enkä varmasti luovuta. Olen vasta 30 vuotta ja minulla on vielä vuosia jäljellä tässä lajissa, Östberg vannoo.

– Tiedän, että minussa on potentiaalia ja tunnen sen sisälläni. Siksi haluan kaiken kuntoon ensi kaudeksi. Minulla on myös enemmän motivaatiota kuin koskaan aiemmin. Haluan vielä takaisin tehdaskuskiksi, Östberg jatkaa.

Lue myös nämä