Nyt on hieno visio! Parin vuoden päästä MM-rallia Las Palmasissa

Viime viikonloppuna ajettu Katalonian MM-ralli ei suurella todennäköisyydellä ole mukana ensi kauden WRC-kalenterissa.
Nil Solans
Nil Solans voitti Kanariansaarten EM-rallin toukokuussa. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Katalonian moottoriliitto RACC tekee kuitenkin kovasti töitä kisan paluun suhteen. Tavoitteena on tuoda WRC-autot Kataloniaan yhden välivuoden jälkeen kaudella 2024. Ensi vuonna Katalonian rallin tilalle on tulossa uusi Keski-Euroopan osakilpailu, joka kisataan sekä Tshekissä että myös Saksassa ja Itävallassa.

Espanjalaislehti Marcan mukaan RACC sekä Espanjan moottoriliitto RFEDA puuhaavat mielenkiintoista esitystä Kansainväliselle autoliitto FIA:lle ja ennen kaikkea rallin MM-sarjan promoottorille. Ideana olisi vuorotella Espanjan rallia Katalonian ja Kanariansaarten välillä. Katalonian haluaa palata takaisin MM-kalenteriin jo kaudelle 2024 ja ensimmäinen Kanariansaarten MM-ralli olisi vuorossa vuotta myöhemmin. Siitä eteenpäin kaksi tukikohtaa vuorottelisivat Espanjan rallin pääpaikkana.

Kanariansaarten pääsaarella Gran Canarialla on perinteisesti ajettu EM-sarjan osakilpailu, mutta nyt saaren viranomaiset sekä Espanjan autoliitto haaveilevat kisan nostamisesta MM-tasolle. Ensimmäisen kerran kilpailu järjestettiin vuonna 1977, jolloin voittoa juhli isäntämaan Medardo Perez Bemarillaan.

Kanariansaarten rallin on voittanut urallaan myös Carlos Sainz, peräti viisi kertaa putkeen 1980-luvulla. Juho Hänninen ajoi asvalttirallin voittoon, kun kisa oli osa IRC-sarjaa (EM-sarja) vuonna 2011.

Kansainvälinen autoliitto FIA ei ole vieläkään vahvistanut MM-sarjan promoottorin ehdotusta WRC-kaudelle 2023. Marca-lehden mukaan ensi vuonna promoottori haluaa tehdä esityksen paljon tätä vuotta aiemmin, jottei vastaavaa veivausta enää tapahdu.

Tänä vuonna Kanariansaarten EM-ralli ajettiin toukokuussa. Huoltoparkki sijaitsi Gran Canarian pääkaupungin Las Palmasin kupeessa. Kilpailussa ajettiin saaren pohjoispuolella sekä keskiosissa yhteensä 13 erikoiskoetta. Suomalaisille tutut Playa del Inglesin, Maspalomasin ja Puerto Ricon lomakohteet sijaitsevat saaren eteläosassa.  

Katso alapuolelta Katalonian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat