Nyt olivat rallijumalat matkassa – metallikaiteet lävistivät ohjaamon rajussa ulosajossa

Puolan rallisarjan osakilpailussa nähtiin todella vaarallinen ulosajo viime viikonloppuna.
Marcin Słobodzian
Kuva: Marcin Słobodzian Facebook/M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Puolan rallisarjaan kuuluvassa Swidnicki-rallissa oltiin lähellä todella traagista onnettomuutta, kun Marcin Słobodzianin Hyundai i20 R5 suistui tieltä kohtalokkaassa paikassa. Ralliauto törmäsi vauhdilla tien reunassa olleeseen metallikaiteeseen kisan toisella erikoiskokeella.

Kaide antoi periksi ja kaksi suurta metallitolppaa tuli ralliauton ohjaamoon tuulilasin läpi. Kuin ihmeen kaupalla Słobodzian ja kartanlukija Michał Poradzisz selvisivät tilanteesta ilman vammoja. Aineksia oli todella pahaan jälkeen.

– Meillä on kaikki hyvin, mutta Hyundai on huonommassa jamassa. Virhe oli ehdottomasti minun. Michalilla ja minulla kävi ehdottomasti iso tuuri tässä jutussa, Słobodzian kirjoitti Facebookissa.

Słobodzian myös julkaisi onboard-videon tilanteesta sosiaalisessa mediassa.

– Mietin pitkään, että julkaisenko vai en, mutta koska mitään ei sattunut, niin miksipä ei. Olihan se paha kolari, mutta ensimmäiset ajatuksemme olivat, että hävisimme rallin sekä harmittelimme auton vahinkoja, Słobodzian kertoo.

– Me kisaamme voittoja varten ja tiedämme riskit. Totuus on, että kolmas tai viides sija eivät olisi meitä auttaneet, joten meidän piti puskea alusta saakka. Nyt se homma meni vihkoon.

Słobodzianin mukaan talli olisi saanut auton vielä kasattua ajokuntoon rallin toisella ajopäivälle, mutta budjettisyistä puolalaiskuski päätti keskeyttää kokonaan. Avauspätkän jälkeen Słobodzian oli rallissa toisena.

Puolalaiskaksikon hurjan ulosajon voit katsoa alapuolelta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat