Nuori espanjalaiskuski rallin MM-sarjaan, myös ranskalaiskuljettajan ohjelma selvillä

Espanjalainen Alejandro Cachon ajaa kaudella 2023 rallin MM-sarjassa.
Yohan Rossel
Yohan Rosselin ja Citroenin yhteistyö jatkuu kaudella 2023. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aiemmin lähinnä kotimaassaan menestystä niittänyt 23-vuotias Cachon kilpailee seitsemässä MM-rallissa WRC2-luokassa. Kalustona on Citroen C3 Rally2.

Sport You -tiimissä kisaava Cachon vaihtoi nelivetoisiin ralliautoihin vasta tämän vuoden alussa. Asturialainen saavutti kuitenkin heti muutaman voiton kotimaansa rallisarjassa.

– On unelmien täyttymys päästä MM-sarjaan ja vieläpä Citroenin kalustolla. Kaikki tiimin jäsenet ovat olleet hyvin innoissaan tästä projektista. Tavoitteenamme on hankkia kokemusta ja kehittyä kaikilla alustoilla, Cachon sanoo.

Citroenilla MM-sarjassa jatkaa myös ranskalainen Yohan Rossel, jonka ohjelma kattaa yhteensä seitsemän MM-rallia. Rossel voitti kaudella 2021 WRC3-luokan mestaruuden ja ajoi päättyneellä kaudella WRC2-luokassa neljänneksi.

27-vuotiaan Rosselin kalustosta vastaa PH Sport -tiimi. Mies aloittaa kautensa ensi kuun Monte Carlon MM-rallissa ja on mukana myös Kroatiassa, Portugalissa, Sardiniassa, Virossa, Chilessä ja Keski-Euroopan rallissa. Myös Cachonin kausi starttaa Monte Carlosta, mutta muut kisat ovat vielä arvoitus.

Vuonna 2022 Rossel ajoi kaksi luokkavoittoa MM-sarjassa, kun mies oli ykkönen sekä Kroatiassa että Portugalissa.

Katso alapuolelta WRC2-luokan parhaat palat Japanin MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat