Niko Mäkinen tavoittelee luokkavoittoa Tunturista – ”Toivotaan että tällä kertaa vaihdekeppi kestää!”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarja alkaa Arctic Lapland Rallyllä. Autourheilukansa on kokoontunut perinteiseen kauden aloitukseen Rovaniemelle jo vuodesta 1966 lähtien. Ford Motorcraftin tiimissä kilpailevalle Niko Mäkiselle tammikuun viimeisenä viikonvaihteena ajettava Tunturiralli on uran kolmas.

– Edellisestä Tunturista jäi hyviäkin muistoja, kivaa oli kunnes jäi vaihdekeppi käteen toiseksi viimeisellä eekoolla. Sen jälkeen on tapahtunut paljon, täytyy heti alkuun sanoa, että kun viime kauden päätöskisa meni niinkin hyvin ja kun testit ja testikisa Piippolassa sujuivat todella hyvin, niin ei ole koskaan ollut tämmöistä latautumista ja fiilistä lähteä kilpailuun. Ja vielä Tunturiin!

Mäkinen starttaa kilpailuun uuden kartanlukijan Jarno Ottmanin kanssa. Pari on ajanut yhden testikilpailun, Piippola Rallin Kainuun maisemissa, ja se valoi luottamuksen kaksikon yhteispeliin.

– Jarnon kanssa homma sujui heti hienosti ja päästiin samalle aaltopituudelle joka asiassa, eli syötöt napsuivat lapaan ensi metreistä. Kokenut kartturi lisää varmasti vauhtia.

– Olen samaa mieltä Nikon kanssa, heti loksahti homma kohdilleen ja autossa oli hyvä meininki. Autonkäsittelytaito on Nikolla hyvää, ja hän osaa kuunnella neuvoja, joten kun saadaan kilsoja alle niin vauhti tulee nousemaan ihan itsestään. Tunturiin lähden nyt yhdettätoista kertaa, ja voitto mielessä. Turha sitä on vähempää vaatia, sillä siihen meillä on kaikki eväät, Ottman kertoo.

Mäkinen ajaa SM3-luokassa samalla Ford Fiesta R2:lla kuin edellisellä kaudella. Syksyn ja talven aikana auto on käyty huolellisesti läpi.

– Saatiin auton alustakin säätöihin. Ennen perä vähän meinasi liitää, mutta nyt se menee kuin juna raiteilla. Mitä kovempaa ajaa, sitä helpompaa se on. Ennen täytyi puristaa niin pirusti että sillä sai jotain aikaan.  Nyt auton pitäisi muutenkin kestää kun moottori on aivan tuliterä ja laatikonkin rattaat uusittu.

– Tottakai tänä vuonna Tunturin tavoitteena on SM3-luokan voitto. Vähintään kolmen parhaan joukossa täytyy ainakin olla, toivotaan että tällä kertaa vaihdekeppi kestää. Lauantai-iltana ollaan paljon viisaampia siitä miten meni, mutta fiilis on kyllä ihan huipussa lähteä taas kisaamaan. Kaikkemme tehdään että tavoitteet täyttyy, Mäkinen päättää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat