Niemiselle voitto rallin SM-junnumestaruussarjassa – ”Tästä on loistava startata kesäkauteen”

Kristian Nieminen ja Valtteri Nieminen
Kristian Nieminen juhli voittoa Kouvolassa yhdessä kartanlukijansa Valtteri Niemisen kanssa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Rallin Suomen juniorimestaruussarjan kausi 2019 jatkui lauantaina Kouvolassa. Kilpailu käytiin samaan aikaan rallin SM-sarjan osakilpailun kanssa.

Kouvolan keväisen aurinkoisilla lumiteillä sattui ja tapahtui. Lopulta Kristian Niemisen (Toivakka AUK) oli sekä yleiskilpailun että luokkansa nopein.

Sarjan toinen osakilpailu Kouvolassa oli vaiherikas. Ralli alkoi Kim Forsgrenilla vahvasti, kunnes tekninen vika keskeytti hänen matkansa kolmannen erikoiskokeen jälkeen. Forsgrenin keskeyttäessä yleiskilpailun kärkeä kohti kipusivat Kristian Nieminen, Jere Ämmälä ja Roope Korhonen.

Nieminen nappasi itselleen korkeimmat pisteet Kouvolan kevättalvisesta rallista. Hän peittosi toiseksi sijoittuneen Korhosen lähes 37,2 sekunnilla. Ämmälä ajoi kolmanneksi vain reilun sekunnin Korhoselle jääneenä.

– Alun kahdella ensimmäisellä pätkällä oli pientä murhetta käyntihäiriöiden muodossa, mutta selätettiin ongelmat ja ajettiin puhtaasti aina loppuun saakka. Talven kisoista taskussa on sijat kaksi ja yksi, joten tästä on loistava startata keväällä kesäkauteen, Nieminen kertoi.

Nuorten SM-luokassa pisimmän korren vei 15-vuotias Verneri Säisä. Petteri Jäppinen täräytti ensimmäisellä erikoiskokeella huiman 20 sekunnin pohja-ajan, mutta yksi hypyistä tuli Jäppisen silmille, ja samassa rytinässä rikkoutui öljypohja, mikä johti keskeytykseen.

Uransa toisen rallin ajanut Sami-Matti Trogen sijoittui luokassa toiseksi ja Walle Pajuoja kolmanneksi.

Kausi jatkuu 24.-25. toukokuuta Riihimäellä jälleen rallin SM-sarjan yhteydessä.