Nico Rosbergin tiimille voitto Sardiniassa – ”Mikaela on viikonlopun tähti”

Nico Rosbergin johtama RXR-tiimi nappasi voiton Extreme E -sarjan kauden kolmannesta osakilpailusta Sardiniassa.
Johan Kristoffersson ja Nico Rosberg
Johan Kristoffersson ja Nico Rosberg. Kuva: Extreme E
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

RXR-talli voitti jo Sardinian ensimmäisen osakilpailun torstaina, mutta tiimi sai puolen minuutin aikasakon ruotsalaiskuski Johan Kristofferssonin törmättyä rajusti Carlos Sainzin autoon. Sakon seurauksena Rosbergin poppoo jäi torstaina kolmanneksi.

Sunnuntaina RXR oli omaa luokkaansa. Kristoffersson toi tallinsa vaihtoalueelle toisena ABT Cubra -tallin Nasser Al-Attiyahin perässä. RXR:n Mikaela Åhlin-Kottulinsky kuitenkin tykitti komeasti Jutta Kleinschmidtin ohi. Tilanteessa nähtiin pieni törmäys, mutta RXR selvisi tällä kertaa ilman rangaistuksia. Lopulta ABT Cubra koki hylkäyksen, kun Kleinschmidtin turvavyöt eivät menneet kunnolla kiinni vaihtoalueella.

– Mikaela ajoi uskomattoman viikonlopun ja piti meidät kamppailussa mukana. Koko viikko on ollut uskomattoman tapahtumarikas, joten on hienoa päättää se voittoon, tiimipomo Rosberg sanoi Extreme E -sarjan Youtube-lähetyksessä.

– Minusta Mikaela oli tämän viikonlopun tähti. Hän on ajanut koko ajan uskomattoman hyvin, Kristoffersson ylisti maannaistaan.

Hylkäyksen myötä Andretti United -talli nappasi kauden ensimmäisen palkintosijansa. Tiimin kuskeina toimivat rallicrossista tuttu Timmy Hansen sekä rallin parissa meritoitunut Catie Munnings.

Sainz pystyi ajamaan sunnuntaina, vaikka joutui torstain kammokolarin jälkeen lääkärintarkistukseen. Acciona Sainz -tiimin urakka meni kuitenkin piloille jo espanjalaiskonkarin avausosuudella, kun auto hyytyi ja tuloksena oli keskeytys.

RXR on voittanut kauden kolmesta osakilpailusta kaksi ja ollut kerran kolmas. Näin ollen Kristofferssonin ja Åhlin-Kottulinskyn johtoasema sarjassa on muhkea ennen kahta viimeistä koitosta.

Extreme E -sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Chilessä syyskuun lopussa. Kauden päätös on vuorossa marraskuussa Argentiinassa.

Extreme E, Island Grand Prix II tulokset:

1. Rosberg X Racing (Johan Kristoffersson & Mikaela Åhlin-Kottulinsky)
2. Team X44 (Sebastien Loeb & Cristina Gutierrez)
3. Andretti United (Timmy Hansen & Catie Munnings)
4. Acciona Sainz (Carlos Sainz & Laia Sanz), keskeytys
5. ABT Cupra (Nasser Al-Attiyah & Jutta Kleinschmidt), hylkäys

Lue myös nämä

  • Uusimmat