Niclas Grönholmin ralli täysin pipariksi ennen maalia

Niclas Grönholm koki ison pettymyksen rallin SM-kauden avanneessa Riihimäki-rallissa.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Grönholm oli kiinni kakkossijassa ennen viimeistä erikoiskoetta, mutta hän täräytti hankeen. Grönholm selvisi pätkän maaliin, mutta lopulta hänen matkansa päättyi viimeiselle siirtymälle ennen maalia.

– Siinä oli sellainen tuplanyppylä, ja nuoteissani luki ”sido”, mutta se sitominen jäi vähäiseksi, ja ajoimme penkkaan. Yleisö ohjeisti meitä niin, että pääsimme peruuttamaan nopeasti takaisin tielle. Konehuone oli kuitenkin pakkautunut lumesta täyteen, moottoriöljyn varotusmerkkivalo vilkkui, joten ajoimme varovasti erikoiskokeen maaliin.

– Siirtymällä tutkimme tilanteen. Lumi oli painanut koko jäähdytysjärjestelmän moottoriin kiinni ja öljyputki oli litistynyt. Öljynlämmöt olivat ihan tapissa. Oli pakko varotoimenpiteenä keskeyttää, Grönholm harmitteli tiedotteessaan.

Roope Korhonen ajoi kilpailussa ylivoimaiseen voittoon, mutta Grönholm sai tililleen uransa ensimmäisen pohja-ajan SM-rallissa. Tällä kertaa kakkostila vaihtui kuitenkin keskeytykseen.

– Piti ajaa erikoiskoe varmasti maaliin, mutta pimeässä nuotilla ajettaessa ralli on rallia. Pieni virhe maksaa rallissa aina paljon.

– Ajoni tuntui hyvältä ja paikka paikoin jopa todella hyvältä. Kokemusta tarvitsen etenkin niihin tilanteisiin, joissa ajorytmini hetkellisesti katoaa. Uudelleen hyvään ajorytmiin pääseminen vie liikaa aikaa.

Grönholm piti Riihimäki-rallin reittiä haastavana, eikä tilannetta helpottanut se, ettei hän ollut tyytyväinen nuotteihinsa.

– Tuloksen kannalta harmi juttu, mutta ei voi mitään. Toivotaan, että säästymme isommalta remontilta. Meillä on tarkoitus lähteä samalla autolla sarjan seuraavaan osakilpailuun Rovaniemelle, Grönholm kertoi.

SM-kauden toinen osakilpailu, ikoninen Tunturiralli, ajetaan helmikuun alussa.

Lue myös: Suomalaistoivo täysin pitelemätön SM-rallissa – Grönholm sössi kakkossijansa päätöspätkällä

Lue myös: Huippulupaus hylättiin SM-rallissa

Lue myös nämä