Niclas Grönholmille valtava pettymys MM-osakilpailun finaalissa

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: FIAWorldRallycross.com

Niclas Grönholm joutui tyytymään neljänteen sijaan rallicrossin MM-sarjan avausosakilpailussa, joka ajettiin lauantaina Ruotsin Höljesissä.

Grönholm selvitti tiensä finaaliin otettuaan hienon startin semifinaalilähdössään. Grönholm kiidätti GRX-tallin Hyundai i20 Supercarin toisena maaliin Johan Kristofferssonin perässä ja nappasi lähtöpaikan finaalin toisesta rivistä.

Grönholm koki valtavan pettymyksen finaalin startissa, kun hänen kilpurinsa sammui lähtöruutuun. Suomalaiskuljettaja jäi kärjestä lopulta 20 sekuntia ja tuli maaliin viidentenä.

Grönholmin sijoitus nousi pykälällä, kun kolmanneksi ajaneelle Anton Marklundille mätkäistiin puolen minuutin aikasakko kisan jälkeen. Marklund putosi lopputuloksissa viidenneksi.

Ruotsalaiskuljettajat ottivat kaksoisvoiton Höljesin radalla. Kaksinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson oli finaalin ykkönen ennen yhden mestaruuden voittanutta Mattias Ekströmiä. Kristoffersson ja Ekström olivat kilpailleet edellisen kerran MM-rallicrossissa kaudella 2018.

Saksalaisnen Timo Scheider nousi lopputuloksissa kolmanneksi Marklundin aikasakon myötä.

Marcus Grönholmin johtaman GRX-tallin kaikki kolme kuljettajaa selviytyivät välierävaiheeseen. Unkarilainen Krisztian Szabo ja venäläinen Timur Timerzjanov eivät kuitenkaan yltäneet finaaliin tallin ykköstähden Niclas Grönholmin tavoin.

Oman tiiminsä kalustolla kilpaileva Jani Paasonen jäi alkuerävaiheeseen. Hän sijoittui 15:nneksi.

Höljesissä ajetaan kauden toinen osakilpailu sunnuntaina.

Juttua muokattu klo 20.58: Marklund sai aikasakon ja putosi kolmannelta sijalta viidenneksi.