Niclas Grönholmilla upea paluu MM-sarjan huipulle – ”Aika hienolta tuntuu”

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: GRX Taneco
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

GRX Taneco -tallin kuljettaja Niclas Grönholm palasi kuuden viikon sairauslomalta suoraan rallicrossin MM-sarjan kärkipaikalle Norjan Hellissä lauantaina.

Grönholm oli nopein Hyundaillaan molemmissa ajetuissa karsintaeräkierroksissa. Grönholmille kärkisijat olivat uran ensimmäiset MM-tasolla.

– Tänään kulki kyllä hienosti kaikin tavoin. Toisen erän startissa oli lähellä aavistuslähtö, kun kytkimen kanssa oli hiukan tekemistä, mutta sain taiteiltua auton vasta oikealla hetkellä liikkeelle. En tiedä, olivatko olosuhteet radalla jotenkin meidän puolella vai mikä tässä oikein oli. Aika hienolta tuntuu pitkän tauon jälkeen olla heti mukana kärkikahinoissa, Grönholm sanoi.

GRX-tiimin autot olivat lauantaina omassa luokassaan, sillä Grönholm vei molemmat karsintakierrokset nimiinsä, ja Timur Timerzjanov säesti tallikaveriaan ja keräsi toiseksi eniten pisteitä. Grönholmin katse on huomisissa kahdessa karsintaerässä ja finaaleissa.

– Nyt pidetään pää kylmänä ja keskitytään sunnuntain eriin, joissa voi sattua mitä vaan. Vauhtia kyllä on, mutta pitää onnistua, että tie aukeaa finaaliin, Grönholm totesi.

Tallipomo Marcus Grönholm oli iloinen poikansa ja tallinsa suorituksista.

– Kaiken kaikkiaan loistava päivä koko tiimille. Niclas oli tänään mahtavassa vedossa, vaikka takana oli kuuden viikon tauko. Ilmeisesti pitää jatkaa ”Nipen” antibioottikuuria vuoden loppuun, kun noin hyvin kulkee toipilaana, Marcus Grönholm veisteli.

Kaksi viimeistä karsintaerää ajetaan sunnuntaina aamupäivällä, ja iltapäivällä ovat vuorossa finaalit.

Lue myös nämä