Quantcast

Juha Rytköselle avausvoitto SM-rallicrossin SuperCar-luokassa

Juha Rytkönen
Juha Rytkönen. Kuva: AKK/Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin SM-kauden toinen osakilpailu ajettiin sarjaan paluun tehneellä Ylämyllyn moottoriradalla Joensuussa lauantaina.

SuperCar-luokan finaalissa koettiin dramaattisia vaiheita, kun koko aamupäivän ajan kilpailua hallinnut Jere Kalliokoski otti eturivistä vilppilähdön ja tämän seurauksena hänelle lätkäistiin rangaistuksena yksi ylimääräinen lisälenkki. Myös takarivistä finaaliin startannut Toni Kuhanen otti vilppilähdön samanlaisin seurauksin.

Avauskilpailussa voittoon ajanut Kalliokoski veti letkaa suvereenisti startista lähtien, ja pitkään näytti siltä, että hurjan päivätyön tehnyt Joni-Pekka Rajala ajaisi voittoon Kalliokosken kiertäessä kaksi lisälenkkiä. Lopulta voittoon pyyhkäisi upean nousun tehnyt Juha Rytkönen, jolle kilpailu oli vasta kolmas rallicrossin kuninkuusluokassa.

Kalliokoski ajoi hurjan taistelun jälkeen toiseksi, ja Riku Tahko kuittasi aivan viimeisillä metreillä kolmanneksi Rajalan eteen.

– Finaali oli tiukka, erittäin mukava oli ajaa. Vähän pöly alkoi haittaamaan, mutta muuten hienoa kilvanajoa, Rytkönen totesi.

Voitto oli Rytköselle ensimmäinen SuperCar-luokassa.

– Hyvät fiilikset jäi tästä voitosta. Yhtä alkuerän keskeytystä lukuun ottamatta todella hyvä päivä, Rytkönen iloitsi.

Henri Haapamäki jatkoi huimia otteita SRC-luokassa

SRC-luokan avauskilpailun Jalasjärvellä näytöstyyliin voittanut Henri Haapamäki oli huippuvauhdissa myös Ylämyllyllä. Haapamäki nappasi täydet pisteet alkueristä sekä semifinaalista ja finaalissa sastamalainen tykitti paalupaikalta voittoon kahden sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Rajalaan. Kolmanneksi ajoi Hyundaillaan Toni Niemi.

Autokrossi-luokan alkuerien ykkönen oli Jori Seppälä ennen Rajalaa ja Mika Liimataista. Seppälä jatkoi hienoja otteita myös semifinaalissa napaten paalupaikan finaaliin. Eturivin toisen ruudun valtasi Jalasjärvellä ylivoimaista vauhtia pitänyt Ville Mikkonen.

Finaalissa nähtiin kuitenkin yllätys, kun takarivistä startannut Jari Koivistoinen kuittasi kärkipaikan heti ensimmäisellä kierroksella ja piti johtonsa aina ruutulipulle asti. Voitto oli Koivistoiselle uran ensimmäinen rallicrossin SM-sarjassa. Toiseksi ajoi avauskilpailun tapaan kaksi podiumsijoitusta saalistanut ”Jonttu” Rajala ja kolmas oli Porschea käskyttävä Liimatainen.

Rallicrossin SM-sarja jää nyt pienelle tauolle, sillä seuraava osakilpailu ajetaan vasta 27. heinäkuuta Jurvan Botniaringillä.

SM-pisteet 2/5 osakilpailun jälkeen:
SuperCar:
1. Jere Kalliokoski 57
2. Juha Rytkönen   51
3. Joni-Pekka Rajala 47
4. Riku Tahko    37
5. Toni Kuhanen   37

SRC:
1. Henri Haapamäki  60
2. Joni-Pekka Rajala 46
3. Jussi Klemola   42
4. Christian Jensen 41
5. Toni Niemi    36

Autokrossi:
1. Ville Mikkonen  52
2. Joni-Pekka Rajala 48
3. Jori Seppälä   44
4. Jari Koivistoinen 43
5. Mika Liimatainen 35

Lue myös nämä

 • Uusimmat