Niclas Grönholm olosuhteiden uhri – huima putki katkesi

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: GRX Taneco
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholmin voittoputki rallicrossin RallyX Nordic -kisaviikonlopun alkuerissä päättyi sunnuntaina aamupäivällä.

Grönholm joutui tyytymään vasta yhdeksänteen sijaan Höljesin toisen osakilpailun kolmannessa alkuerävaiheessa. Grönholm ei tällä kertaa saanut parasta mahdollista lähtöä Hyundai i20 Supercarillaan ja sijoittui omassa lähdössään toiseksi.

Lue myös: Niclas Grönholmilta jälleen upea veto – toinenkin suomalaiskuski loistovireessä

Grönholm putosi ruotsalaisen Robin Larssonin taakse lähdön jälkeen, ja suomalaiskuski kurvasi heti avauskierroksella lisälenkille. Larsson teki oman jokerilenkkinsä viimeistä edellisellä kierroksella ja palasi radalle Grönholmin eteen.

Grönholm hiillosti Larssonia kisan lopussa, mutta ruotsalainen piti kärkisijan loppuun saakka. Larsson otti erävoiton lopulta puolen sekunnin erolla Grönholmiin.

Larsson ja Grönholm ajoivat ensimmäisessä lähdössä, jonka aikana rata oli kosteampi kuin session lopussa. Tämän vuoksi kaksikko ei yltänyt kärkisijoille kolmannen alkuerävaiheen kokonaistuloksissa. Ykkösajan kellotti session viimeisen lähdön voittanut Oliver Solberg.

– Me hyödyimme siitä, että ensimmäisen erän aikana satoi. Mutta tämä kuuluu moottoriurheiluun. Me tarvitsimme tätä, sanoi Solberg, joka menetti lauantain alkuerissä arvokkaita pisteitä rengasrikon vuoksi.

Supercar-luokan kuljettajat olivat ajaneet Höljesissä kaikkiaan viisi alkueräsessiota ennen sunnuntaita, ja Grönholm oli pokannut joka kerta ykkössijan.

RallyX Nordic -sarjan kauden toisessa osakilpailussa ajetaan vielä yksi alkuerävaihe ennen semifinaaleita ja finaalia. Grönholm jatkaa taulukon kärjessä kahdeksan pisteen erolla Larssoniin. Solberg nousi kisassa kolmanneksi.

Lue myös: Niclas Grönholm maksoi kalavelat isälleen Marcukselle – koki samalla yhden uransa pahimmista iskuista

Lue myös: Marcus Grönholm palasi kilparadoille ja tykitti käsittämättömän ajan – Niclas-poika joutui häpeämään

Lue myös: Niclas Grönholmilta hulvaton reaktio, kun hän todisti Marcus-isänsä uskomatonta temppua – tähtikuskit repeilivät vieressä

Lue myös nämä