Niclas Grönholm maksoi kalavelat isälleen Marcukselle – koki samalla yhden uransa pahimmista iskuista

Niclas Grönholm. Kuva: GRX Taneco
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm oli huippuiskussa rallicrossin RallyX Nordic -osakilpailun ensimmäisessä alkuerässä Ruotsissa lauantaina.

Grönholm oli paremmassa vauhdissa kuin Höljesin torstaisen kisan alkuerissä, joissa suomalaiskuljettaja keräsi täydet pisteet. GRX-tallin Hyundai i20 Supercarilla kilpaileva Grönholm otti erävoiton viikonlopun nopeimmalla ajalla 2.56,389.

Niclas Grönholm maksoi samalla kalavelat isälleen Marcukselle, joka oli aloittanut perjantaina urakkansa Legends-luokan kilpailussa. Marcus Grönholm teki huikean paluun radoille, sillä hän tykitti alkuerässään nopeamman ajan kuin poikansa ja kaikki muut Supercar -luokan kuljettajat päivää aiemmin RallyX Nordic -sarjan avausosakilpailussa.

Lue myös: Marcus Grönholm palasi kilparadoille ja tykitti käsittämättömän ajan – Niclas-poika joutui häpeämään

Lue myös: Niclas Grönholmilta hulvaton reaktio, kun hän todisti Marcus-isänsä uskomatonta temppua – tähtikuskit repeilivät vieressä

Niclas Grönholm löi isänsä ajan lauantaina reilun kahden sekunnin erolla. Myös alkuerissä toiseksi sijoittunut Robin Larsson ja kolmostilan ottanut Oliver Solberg alittivat rallimestari Marcus Grönholmin perjantaisen noteerauksen.

Niclas Grönholmin urakka lauantain ensimmäisessä alkuerässä ei ollut täysin ongelmaton. Ruotsin Linus Westman täräytti vauhdilla suomalaiskuljettajan Hyundain perään toisessa mutkassa.

– Se oli yksi urani pahimmista iskuista. Tuntui, että auto nousi ilmaan, Grönholm kuvaili RallyX Nordicin nettilähetyksessä.

– Olin kääntymässä toiseen mutkaan ja sitten pamahti. Pidin kaasun pohjassa ja selvisin tilanteesta. Tosin auto ei ole kovinkaan hyvässä kunnossa, sen kanssa on paljon tehtävää. Se saadaan kyllä kuntoon, Grönholm lisäsi.

Lauantaina ajetaan vielä toiset alkuerät. Kilpailu käydään loppuun sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat