Niclas Grönholm kaksijakoisin tuntein Saksan kisaan – ”Rata jota sekä rakastan että pelkään”

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: GRX Taneco
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan ensi viikonloppuna Esteringin radalla Saksassa.

Sarjan suomalaistiimi GRX Taneco lähtee Saksaan hakemaan kauden neljättä finaalipaikkaa. Tallin värit on nähty semifinaalissa kauden jokaisessa tähänastisessa kisassa. Plakkarissa on myös kolme finaalipaikkaa, joista kruununa Niclas Grönholmin Latviassa saavuttama neljäs sija.

– Estering on rata, jota sekä rakastan että pelkään! Olen aina nauttinut siellä ajamisesta, mutta kun lähtöviivalla on viisi autoa, radan kapeus tekee vaikeista kohdista entistäkin vaikeampia ja ohittamismahdollisuudet ovat todella rajalliset, Grönholm muistuttaa.

– Toisaalta, Estering on rata jolla mitä vain voi tapahtua, joten luvassa on paljon jännitystä niin kuskeille kuin faneillekin. Toivottavasti pääsen ehjänä karsintakierrosten läpi, sillä minulla on tähtäimessäni paikka palkintopallilla ja teen kaikkeni saavuttaakseni sen.

GRX Tanecon toista Hyundai i20 Supercaria käskyttää tuttuun tyyliin Timur Timerzjanov.

– Tiimi on paiskinut kovasti töitä USA:sta palattumme, niin että autot on saatu valmiiksi Saksaa varten. Olosuhteet ovat hyvät ja Buxtehudeen on luvattu aurinkoista keliä. Lähdenkin kisaan positiivisella mielellä, Timerzjanov toteaa.

Pohjois-Saksassa, 45 km Hampurista etelään sijaitseva Esteringin rata tunnetaan nopeista, kapeista suorista ja tiukoista mutkistaan. Radasta 60 % on asfalttia ja 40 % soraa. Se on myös yksi MM-kalenterin lyhimmistä (925 metriä).

Lue myös nämä