Huippukartturi joutui lopettamaan vakavien vammojen vuoksi – ”Olen todella surullinen”

Craig Parry ja Gus Greensmith
Craig Parry ja Gus Greensmith ajoivat toiseksi Argentiinan MM-rallin WRC2-luokan kisassa huhtikuussa. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Gus Greensmithin kartanlukija Craig Parry on joutunut lopettamaan kartturiuransa lääkärin suosituksesta.

Parry, 39, loukkaantui elokuussa, kun parivaljakko oli valmistautumassa Saksan MM-ralliin. Ford Fiesta R5 -auto törmäsi Baumholderin sotilasalueella tietä reunustaneeseen kiveen, joka pysäytti auton 120 kilometrin tuntivauhdista.

Parry sai tilanteessa murtumia lantioonsa ja lonkkaluuhunsa. Häntä hoidettiin kolme viikkoa Trierin sairaalassa, missä hänelle tehtiin 11-tuntinen operaatio.

– Olen todella surullinen siitä, että joudun lopettamaan kartturiurani. Onnettomuudessa saamieni vammojen vuoksi paluu ralliautoon on minulle liian vaarallista. Seuraukset olisivat liian suuria, jos kokisin vielä yhtä vakavan onnettomuuden, Parry kirjoitti Facebookissa.

– Tarvitsen yhä rallia ja WRC-perhettä elämääni, sillä ne ovat kuuluneet maailmaani viimeiset 24 vuotta. Rakastin työtäni, rakastin työskentelyä Gusin kanssa ja minulla on yhä paljon annettavaa lajille. En ollut valmis lopettamaan. Se päätös on kuitenkin tehty, se oli vaikeinta.

Parry toimi Greensmithin kartanlukijana kaudesta 2017 lähtien. Sitä ennen hän oli lukenut nuotteja muun muassa Elfyn Evansille.

Lue myös nämä

  • Uusimmat