Niclas Grönholm avasi kautensa RallyX-sarjassa – vahvisti olevansa mukana myös Kouvolan osakilpailussa

GRX-tiimin Niclas Grönholm aloitti rallicrosskautensa Ruotsin Höljesissä kahdella finaalipaikalla.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Jan Kåre Rafoss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Grönholm ajoi rallicrossin Pohjoismaiden RallyX -sarjassa ensimmäisessä osakilpailussa viidenneksi ja toisessa keskeytyksen tuloksena kuudenneksi.

RallyX-sarja jatkuu 28.–29. toukokuuta Kouvolassa. Supercar-luokan PM-pisteistä kilpaillaan viime vuonna käytössä olleella Supecar-kalustolla. Grönholm kilpaili Ruotsissa GRX-tiimin tutulla Hyundai i20 RX-autolla. Viikonloppu ei kuitenkaan finaalipaikoista huolimatta sujunut suunnitellusti.

– Lauantaina pari erävoittoa, semifinaalissa toinen ja finaalissa viides. Sunnuntaina alkuerien jälkeen kolmas, semifinaalissa toinen ja finaalissa vetoakselin katkeamisen takia keskeytys, Grönholm summasi.

– Paremminkin olisi voinut mennä. Yksi huono lähtö mahdollisimman huonoon paikkaan ja sitten ensimmäisessä finaalissa edessäni rytisi ja olin suurin kärsijä siinä. Jäin ensimmäisen mutkan jälkeen koko joukon viimeiseksi, eikä sen jälkeen ollut enää mitään tehtävissä. Tulos oli viides sija, Grönholm jatkoi.

Sunnuntain startteihin ja starttien väleissä tiimi etsi autoon ahkerasti uusia säätöjä, mutta mitään mullistavaa muutokset eivät sunnuntain kilpailuun mukana tuoneet.

– Vaikeaa oli ajaa. Auto ei ollut missään vaiheessa sellainen, kuin sen kuuluisi olla tai haluaisin sen olevan. Aika hankalaa oli. Sunnuntain finaalin startissa yksi vetoakselin osa rikkoutui, ja jäin lähdön viimeiseksi. Radan kolmannessa mutkassa akselirikon takia vajaavetoisen autoni perä karkasi alta, pyörähdin radan ulkopuolelle ja keskeytin. Ei ollut mitään järkeä jatkaa ja rikkoa autoa enempää, Grönholm summasi.

Grönholm kuitenkin muistuttaa, että rallicrossin PM-sarjan osakilpailut tuovat tärkeätä ajokokemusta ja -tuntumaa heinäkuussa käynnistyvään lajin MM-sarjaa ajatellen. RallyX-sarja jatkuu toukokuun lopulla Kouvolassa, ja Grönholm on kisassa mukana.

– Aika taistelua koko viikonloppu. Höljes on ollut meille vaikea rata löytää autoomme hyvät säädöt. Kokeilimme tänäkin viikonloppuna autoomme asioita, joita emme ole täällä aiemmin kokeilleet, mutta tulos oli kehno.

– Kilpaileminen on kuitenkin parasta testiä ja valmistautumista tulevaan. Kauteni ja valmistautumiseni MM-sarjaan jatkuu kahden viikon kuluttua Kouvolassa, Grönholm vahvistaa.

Sunnuntaina voittoa Höljesissä juhli lajin moninkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson ennen Mattias Ekströmiä ja Enzo Idea. Kristoffersson nappasi voiton myös lauantain kisasta, jolloin toiseksi kaasutti Anton Marklund ennen Sondre Evjenia.

Kaksivetoisten sarjassa Joni-Pekka Rajala oli Datsunillaan lauantaina neljäs. Sunnuntaina Rajala pääsi myös finaaliin, mutta keskeytti ja jäi siis kuudenneksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat