Neuville jäi kakkoseksi MM-taistossa – ”Ajoimme kuin mestarit!”

Thierry Neuville juhli voittoa Australiassa. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain belgialaiskuski Thierry Neuville vei nimiinsä sunnuntaina päättyneen kauden viimeisen MM-rallin Australiassa. Samalla mies varmisti toisen perättäisen ja yhteensä uransa kolmannen MM-hopean. 

Neuville voitti eniten kisoja kaudella, yhteensä neljä kappaletta. Eroa MM-sarjan voittaneeseen Fordin Sebastien Ogieriin jäi lopulta 24 pistettä. Ogier voitti vain kaksi osakilpailua, mutta tasainen pisteiden saalistus oli ranskalaisen ase.

Neuville menetti pisteitä mojovan kasan heti kauden kahdessa ensimmäisessä kisassa Monte Carlossa ja Ruotsissa, joista tuli vain jäännöspisteitä Power Stagelta. Saksassa ja Kataloniassa belgi jäi kokonaan pisteittä. Ogier puolestaan keskeytti ulosajoon vain Suomessa ja oli muuten aina viiden parhaan joukossa.

Neuville oli kuitenkin positiivisella tuulella, sillä päättyihän kauden päätöskisa voittoon. Mestaruustaiston menetys oli käsitelty jo edellisessä kisassa Walesissa.

– Tämä oli todella tärkeä voitto meille ja omistan sen koko tiimille. He ovat tehneet kovasti töitä koko kauden ajan. Aina se ei ole ollut helppoa, mutta he eivät ole koskaan luovuttaneet. Iso kiitos hyvästä työstä kaikille, Neuville sanoo Hyundain tiedotteessa.

– Me emme saavuttaneet mestaruutta, mutta varmistimme tänään MM-sarjan kakkostilan ja se antaa massiivisen motivaatiopiikin ensi kaudeksi. Tämä oli täydellinen tapa päättää kausi. Nyt voimme hetken nauttia tästä ja sitten käännetään katseet ensi kauteen.

FIA:n lehdistötilaisuudessa sunnuntaina Neuville yltyi kehumaan itseään vielä enemmän.

– Minusta meidän kausi meni tosi hyvin. Teimme vaikutuksen moneen ihmiseen. Emme ole maailmanmestareita,. mutta me ajoimme kuin mestarit. Siitä olen todella ylpeä, Neuville hehkutti.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat