Hyundai jäi selvästi MM-hopealle – ”Meillä ei ollut sitä täydellistä kokonaispakettia”

Australiassa Hyundai sai balsamia haavoilleen. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli otti selvän kehitysaskeleen MM-sarjassa tänä vuonna, mutta ei lopulta mahtanut yksityistiimi M-Sportille mitään mestaruustaistossa. Thierry Neuville ylsi kuljettajien MM-sarjassa Australian voittonsa myötä toiseksi ja sama oli korealaisvalmistajan sijoitus myös valmistajien MM-taulukossa. 

Ennen kauden alkua moni nosti Hyundain ja Citroenin vahvimmiksi suosikeiksi, kun Volkswagen vetäytyi neljän vuoden dominoinnin jälkeen MM-sarjasta. Toisin kuitenkin kävi. M-Sport oli mestari Sebastien Ogierin johdolla ylivoimainen.

– Ei meidän kausi yleisesti ottaen ollut hassumpi. Voitimme paljon pätkiä ja neljä osakilpailua. Ikävä kyllä emme ole nyt mestareita ja siihen on muutamia syitä. Jos haluaa mestariksi, pitää olla täydellisessä iskussa kaikkialla. Meidän on opittava virheistämme ja oltava jatkossa entistä vahvempia, Hyundain tallipomo Michel Nandan sanoi FIA:n lehdistötilaisuudessa sunnuntaina.

– Jatkossa tarvitsemme enemmän kestävyyttä. Meillä oli pieniä ongelmia kauden aikana auton kanssa ja ne kaikki vaikuttivat lopputulokseen. Jos paketti ei ole täydellinen, niin silloin tavoitetta ei voi saavuttaa. On oltava vahva joka osa-alueella, niin auton kuin myös tallin ja kuskien osalta. Meillä ei ollut sitä täydellistä kokonaispakettia. Se ei kuitenkaan tarkoita, että meidän pitäisi luovuttaa. Päinvastoin me tulemme takaisin entistä vahvempina.

Hyundain vahvistui selkeästi ainakin kuskien osalta, kun Andreas Mikkelsen teki tallin kanssa kahden vuoden sopimuksen ennen Katalonian kisaa. Neuville ja Mikkelsen ajavat ensi kaudella täydet sarjat, kun taas Hayden Paddon ja Dani Sordo vaihtelevat kolmannen kuskin roolissa.

 

Lue myös nämä