Näin rysähti peura jenkkitähden WRC-auton keulaan (video) – ”Silloin oli jo liian myöhäistä”

Ken Blockin unelma uran kahdeksannesta voitosta 100 Acre Wood -rallissa kariutui peurakolariin.
Ken Block
Ken Block. Kuva: Larry Chen / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Block debytoi uudella Hyundai i20 WRC -autollaan Missourissa Yhdysvaltojen rallisarjan kauden toisessa osakilpailussa. Jenkkikuski oli kiinni rallin voitossa viimeiselle erikoiskokeelle asti, kunnes rysähti.

Peura hyppäsi tielle suoraan Blockin auton eteen, eikä kuljettaja pystynyt kovassa vauhdissa tekemään yhtään mitään. Kolarin myötä Blockin auto kärsi vaurioita ja varma voitto vaihtui kakkostilaan. Kisan ykköseksi nousi kanadalainen Subaru-kuljettaja Brandon Semenuk 16,7 sekunnin turvin ennen Blockia.

Tietyllä tavalla Block oli tilanteessa jopa onnekas, että pääsi linkuttamaan kuitenkin maaliin asti. Peura tuli keulaan noin 150 kilometrin tuntivauhdissa.

– Rakensimme kisan aikana hyvän johdon ja ajoimme sen jälkeen puhtaasti ja konservatiivisesti yrittäen vain päästä maaliin. Toivoimme todella, että olisimme saaneet kahdeksannen voittomme Missourista, mutta peura päätti toisin, Block harmittelee Dirtfishin sivuilla.

– Olimme jo ylittäneet pätkän puolivälin ja kyseessä oli nopea osuus, jossa oli paljon pimeitä mutkia, jotka mentiin täysillä. Olin viitosvaihteella ja näin peuran mutkassa aidan väärällä puolella. Silloin oli jo liian myöhäistä. Siellä oli itse asiassa monta peuraa ja osuimme yhteen noin 150 km/h vauhdilla.

Kolarin seurauksena Hyundain WRC-auton vaihdelaatikko jumittui ja öljyä tuli paljon tuulilasiin, mikä vaikeutti näkyvyyttä.

– Kolari rikkoi vaihdelaatikon ja olin jumissa nelosvaihteella. Se ei ollut oikeastaan edes niin paha, mutta en nähnyt mitään. Yritin vain päätä maaliin mahdollisimman nopeasti. Ikävä kyllä hävisimme noin minuutin, jonka myötä tipuimme toiseksi, Block selittää.

Travis (Pastrana) törmäsi kerran peuraan Snodrift-rallin päätöspätkällä ja joutui keskeyttämään. Tavallaan voin siis olla helpottunut, että sijoituin edes toiseksi ja saimme täältä lopulta ihan hyvät pisteet. Homma olisi voinut päättyä paljon huonomminkin.

Yhdysvaltojen rallisarja jatkuu huhtikuun lopussa Washingtonin osavaltiossa ajettavalla Olympus-rallilla.

Lue myös nämä