Lähi-idän rallisarjassa karmea ulosajo (video) – kuljettaja joutui väistämään mönkijää ja tuloksena rajut voltit

Qatarilaiskuski Abdulaziz Al-Kuwari ja irlantilainen kartturi James Fulton joutuivat karmeaan ulosajoon Kuwait International -rallissa viime viikolla.
Abdulaziz Al-Kuwari
Abdulaziz Al-Kuwari on ajanut myös rallin MM-sarjassa. Kuva Meksikosta vuodelta 2016. Kuva: @World / Red Bull Content Pool

Al-Kuwari ja Fulton olivat Lähi-idän rallisarjaan kuuluvassa kilpailussa toisella sijalla ennen kahta viimeistä erikoiskoetta. Toiseksi viimeisellä pätkällä, 18,60 kilometriä pitkällä Al Zourin pikataipaleella kuitenkin rysähti pahemman kerran.

Kuljettaja joutui väistämään sivusta tullutta toista ajoneuvoa, jonka jälkeen Skoda Fabia Rally2 evo lähti sivuun uralta ja tuloksena oli hurjat voltit. Kuin ihmeen kaupalla kuljettajapari selvisi kuitenkin tärskystä ilman vammoja.

Al-Kuwarin kammokolarista on julkaistu myös videoita, joista voi päätellä, että ulosajo oli raju. Al-Kuwarin oli pakko väistää mönkijää, jonka jälkeen hän ei enää saanut autoa hallintaan.

Toisella videolla puolestaan näkyy, kuinka rujoon kuntoon Skoda Fabia meni hurjien volttien jälkeen.

Al-Kuwari on urallaan ollut useampaan kertaan Lähi-idän rallisarjassa toinen sekä kolmas, mutta ei ole koskaan onnistunut voittamaan mestaruutta. Mies on ajanut vuosien saatossa myös 23 MM-rallia. Paras tulos qatarilaisella on Argentiinan rallin seitsemäs sija vuodelta 2015. MM-pisteitä miehellä on tilastoissa merkittynä yhdeksän kappaletta.

Kuwait International -ralli oli Lähi-idän sarjan tämän kauden kolmas osakilpailu. Kisan voittoon ajoi Khalid Al-Suwaidi reilun puolen minuutin erolla ennen Nasser Al-Attiyahia, joka oli voittanut kauden kaksi ensimmäistä rallia.

Nelinkertainen Dakar-voittaja Al-Attiyah johtaa sarjaa ylivoimaiseen tyyliin. Sarjassa ajetaan vielä kolme osakilpailua tänä vuonna. Viimeiset rallit kurvaillaan Jordaniassa, Libanonissa ja Kyproksella.

Edit 15.07. Nyt myös kirjoittaja huomasi, että ulosajo johtui sivusta tulleesta toisesta ajoneuvosta.