Näin rallin maailmanmestaruudet voivat ratketa jo viikonloppuna

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogierilla on loistava tilaisuus viheltää tämän vuoden rallin maailmanmestaruuskamppailu poikki kauden viimeistä edellisessä osakilpailussa.

Viidettä peräkkäistä MM-titteliään havittelevalla Ogierilla on 37 pisteen johto M-Sport-tallitoveriinsa Ott Tänakiin ennen torstaina käynnistyvää Walesin MM-rallia. Tänakin lisäksi myös Hyundain Thierry Neuvillella on teoreettiset saumat mestaruuteen, sillä belgialainen on yhden pisteen päässä virolaiskuljettaja Tänakista.

Osakilpailun voittajalle on luvassa 25 pistettä, joiden lisäksi Power Stage -erikoiskokeella on jaossa bonuspisteitä viidelle nopeimmalle – päätöspätkän nopein kuittaa viisi pistettä ja viidenneksi sijoittunut yhden pinnan. Tämä tarkoittaa sitä, että jos Ogier voittaa rallin tai sijoittuu kisassa toiseksi ja nappaa Power Stagelta maksimipisteet, ranskalaistähti kuittaa kuljettajien maailmanmestaruuden.

Mestaruuskamppailun venyminen päätöskilpailuun Australiaan vaatii puolestaan sitä, että Tänakin pitää napsia Walesista seitsemän pistettä Ogieria enemmän. Neuvillen olisi puolestaan kerättävä kahdeksan pinnaa enemmän kuin Ogier.

Valmistajien MM-titteli on niin ikään tyrkyllä Ogierin ja Tänakin edustamalle M-Sport-tallille. Tiimi tarvitsee Walesista vain neljä pistettä mestaruuden sinetöimiseen kotinurkillaan. Käytännössä mestaruuskamppailu voi venyä Australiaan vain siinä tapauksessa, että Hyundai-kuljettajat ottavat Walesissa kaksoisvoiton, ja puolestaan yksikään M-Sportin kolmesta kuljettajasta ei selviydy maaliin saakka.

Katso MM-sarjan pistetilanteet täältä!

Lue myös nämä