Multimestari Sebastien Loeb hämmästeli – ”Jari-Matti teki comebackin”

Sebastien Loeb. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallissa tällä kaudella kuusi osakilpailua ajava Sebastien Loeb sekä Toyotan Jari-Matti Latvala käyvät kovaa taistelua Monte Carlon MM-rallin kolmannesta sijasta.

Lauantaiaamun avauspätkällä Loeb oli suomalaista nopeampi, mutta Latvala iski takaisin heti seuraavalla erikoiskokeella voittaen ranskalaismestarin liki kymmenellä sekunnilla. Tuurilainen pitää kolmatta sijaa hallussaan 4,7 sekunnin turvin ennen Loebia.

– Oli vähän hankaluuksia. Hävisin aamun toisella pätkällä startissa, kun sammutin moottorin. Se ei ollut ihan paras aloitus. Ekalla pätkällä oli taas vaikeuksia löytää hyvää rytmiä. En halunnut tehdä virhettä, Loeb summasi.

– Olemme edelleen taistelussa mukana kolmannesta sijasta. Jari-Matti teki comebackin ja oli tosi nopea kakkospätkällä. Ei ole helppo taistelu luvassa, mutta katsotaan, mitä tapahtuu.

Yhdeksän maailmanmestaruutta urallaan voittanut Loeb kertoi ajaneensa liian varman päälle.

– Tunsin heti, että monet kohdat ovat tosi liukkaita. Tuli tunne, että on helppo tehdä virhe, jos menee yhtään liian kovaa. Otin varman päälle. Kun ajaa varovasti, niin häviää helposti liikaa aikaa kärkeen.

Rallin johdossa ajaa Loebin maanmies, kuuden mestaruuden Sebastien Ogier. Hyundain Thierry Neuville kuitenkin vaanii Ogierin takana vain 5,3 sekunnin päässä.

Monte Carlon MM-rallissa ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta lauantaina, kunnes rallikaravaani matkustaa yötauolle Monacoon.

Lue myös nämä

  • Uusimmat