Multimestari Ogier hämmästeli nuoren Solbergin kykyjä – ”Isääsi vastaan oli paljon helpompi taistella”

Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Romain Thuillier/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vasta 19-vuotias toisen polven rallikuljettaja Oliver Solberg häikäisi debyyttikisassaan WRC-auton ratissa Rovaniemen MM-rallissa kaksi viikkoa sitten. 

Solberg kisasi tasaväkisesti muun muassa idolinsa, seitsenkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin kanssa. Avauspäivänä tien auraajan roolista kärsinyt Ogier lähti lauantain pätkille muutaman sekunnin takaa-ajoasemassa nuoreen Solbergiin nähden.

Kaksikon välinen koitos päättyi lopulta Solbergin eduksi, kun Ogier lipsautti lumipenkkaan lauantain viimeisen erikoiskokeen Siikakämän viimeisessä mutkassa. Vaikka Ogier ei olisi lapiohommissa käynyt, olisi Solbergin takana pitäminen ollut ison työn takana.

Solberg nimittäin oli ennen Siikakämän toista vetoa vain 3,6 sekuntia Ogierin perässä.

– Se oli todella vahva kisa häneltä. Debyytti WRC-auton ratissa oli erittäin hieno, Ogier ylistää Dirtfishin sivuilla.

– Me juttelimme vähän pätkien välissä lauantaina ja kerroin hänelle, että minä taistelin aiemmin hänen isäänsä vastaan. Oli paljon helpompaa taisella hänen isäänsä vastaan. Oliver vain sanoi, että minun pitäisi kertoa hänen isälleen sama juttu, Ogier jatkaa naureskellen.

Isällä Ogier viittaa tietenkin rallin MM-sarjan kauden 2003 maailmanmestariin Petter Solbergiin. Ogier ja vanhempi Solberg ajoivat 35 MM-rallissa yhtä aikaa vuosien 2008-2011 välillä. Voitot menivät niukasti ranskalaismestarin eduksi lukemin 18-17.

Vaikka Oliver on kuuluisasta ralliperheestä, todistivat viimeistään Rovaniemen MM-rallin esitykset, että ajotaidot ovat olemassa. Pelkästään vahvoilla taustajoukoilla ei nuorukainen ensimmäistä WRC-kisaansa ansainnut, vaikka toki rallimaailmassa myös hyvällä tukiverkostolla on olennainen merkitys.

– Hyundai Motorsport ei ole hyväntekeväisyysjärjestö. Me emme tuoneet Oliveria kisaamaan, koska ajattelimme hyväntekeväisyyttä tai jotain sellaista, tallipäällikkö Andrea Adamo korostaa.

– Me ajattelimme, että hän voi suoritua hyvin. Toinen tärkeä asia on, että jos haluaa uusia nuoria kuskeja, on heitä testattava ja laitettava koviin paikkoihin. Ihmiset ajattelevat aina, että on joko liian aikaista tai liian myöhäistä, Adamo jatkaa.

Hyundai-pomon mukaan lajin kannalta on elintärkeää, että huipulle nousee uusia nimiä.

– Hän ajoi uskomattoman hienon suorituksen, eikä välittänyt, keitä oli vastassa. Se on kaikkein tärkeintä. Minusta me tarvitsemme uutta verta WRC:hen, nuoria kykyjä houkuttelemaan nuoria ihmisiä, torinolainen summaa.

– Tulevaisuus on nuorten, ei minun tai minun isäni. Uusia nimiä siis tarvitaan houkuttelemaan uusia ihmisiä ja tuomaan uusia tuulahduksia lajiin. Oliver teki ison palveluksen sekä Hyundaille että MM-sarjalle.

Katso alapuolelta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat