MotoGP-legenda Valentino Rossi haluaa oppia rallin salat Suomessa

Valentino Rossi. Kuva: Movistar Yamaha MotoGP
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen isännöidessä pian MotoGP-osakilpailua, tulevat maahamme saapumaan kaikki kuninkuusluokan suuret nimet mukaan lukien yhdeksänkertainen maailmanmestari Valentino Rossi. Mies haluaisi matkustaa Suomeen myös toisesta syystä: ajamaan rallia lumella.  

MotoGP-sarjan promoottori Dorna kertoi viime viikonlopun Barcelonan MM-osakilpailun yhteydessä alkaneensa työstää ensi vuoden kisakalenteria, jonka myötä näyttää nyt vahvasti siltä, että ensimmäisen kerran MotoGP-sirkus saapuu Suomeen vuonna 2020.

Yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Valentino Rossin tämänhetkinen sopimus Yamahan kanssa kestää vuoden 2020 loppuun, joten lajin suurin nimi tullaan näin ollen näkemään myös KymiRingin osakilpailussa.

39-vuotiaalla miehellä on kuitenkin toinenkin syy matkustaa Suomeen: hän haluaa päästä huristelemaan ralliautolla lumisiin olosuhteisiin.

– Minulla on suuri intohimo rallia kohtaan, joten tulisin mielelläni ajamaan Suomeen, Rossi kertoo.

– Talvisin ajamme aina jäällä ja lumella, no emme tietenkään joka talvi, mutta silloin, kun Italiassa on lunta. Haluankin tulla Suomeen, koska teillä on enemmän lunta.

Useat MotoGP-kuljettajat käyvät harjoittelemassa Suomessa jääradalla talvikauden aikana. Rossilla on kuitenkin selvä syy, miksi hän ottaa mieluummin alleen auton kuin moottoripyörän.

– Jäärata-ajo moottoripyörällä olisi todennäköisesti liian kylmää minulle, joten ajaisin mieluummin autolla, italialainen naurahtaa.

 

Lähde: Moottoriurheilu.tv

Lue myös nämä

  • Uusimmat