MM-sarjan ennätysmies Miikka Anttila toimii suomalaistoivon kartturina Tunturirallissa

Miikka Anttila palaa vaihteeksi kartanlukijan hommiin.
Miikka Anttila
Miikka Anttila. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Anttila on rallin MM-sarjan ennätysmies, sillä hänelle on kertynyt enemmän MM-osakilpailustartteja kuin kenellekään toiselle kilpailijalle. Anttila tuli tutuksi Jari-Matti Latvalan luottomiehenä.

Latvalan ja Anttilan yhteinen taival päättyi kauden 2019 jälkeen, kun Latvala ei saanut enää tehdastiimin pestiä Toyotalta. Sen jälkeen Anttila on osallistunut vain muutamaan ralliin Eerik Pietarisen ja Heikki Kovalaisen kanssa.

Helmikuun alussa ajettavassa Arctic Lapland -rallissa eli Tunturirallissa Anttila istahtaa vuoden paussin jälkeen kartturin penkille kilpailussa. Anttila lukee nuotteja Benjamin Korholalle, joka kilpailee rallin SM-sarjan pääluokassa Hyundai i20 N Rally2 -kilpurilla.

Korholan, 20, kartturina tämän vuoden alussa aloittanut Sebastian Virtanen ei pääse Tunturiin, sillä hänen esikoisensa laskettu aika on samaan aikaan SM-rallin kanssa. Näin Korhola päätti kääntyä kokeneen konkarin puoleen.

Korhola ja Anttila kävivät sunnuntaina ajamassa nuottitreenin Tampereen lähistöllä.

– Hyvällä fiiliksellä lähdetään Tunturiin. Nyt on hieman enemmän kilometrejä alla auton kanssa ja vielä on tarkoitus ajaa testiä ennen kisaa. Nuottitreenit menivät onnistuneesti ja on hienoa saada WRC-tason kartturin vinkkejä nuottiin, Korhola kertoo tiedotteessaan.

– Uskon, että meillä on edessä hieno arktinen seikkailu. Pidetään hauskaa ja koetetaan parantaa taas nousujohteisesti suoritustasoa.

Benjamin Korhola ja Miikka Anttila
Benjamin Korhola ja Miikka Anttila. Kuva: Benjamin Korholan tiedotus

Anttila, 51, oli mukana Rovaniemen ympäristössä ajettavassa Tunturirallissa viimeksi Heikki Kovalaisen kanssa tasan vuosi sitten.

– Kyllä Tunturiin on aina makeaa lähteä. Se on maailman hienoin ja parhaiten järjestetty kunnon talviralli. Kun tuli tiedustelu lahjakkaalta nuorelta kuljettajalta, niin eipä siinä kieltäytyäkään voi, Anttila sanoo.

Korhola saavutti viime kaudella SM2-luokan mestaruuden. Täksi vuodeksi hän sai käyttöönsä Hyundai i20 N Rally2 -auton, jolla hän saavutti kakkostilan SM-kauden avanneesta Riihimäki-rallista reilu viikko sitten.

Arctic-rallin ilmoittautuminen päättyy maanantai-iltana. Kilpailuun on jo ilmoittautunut tukku kovia nimiä, mutta kisaan odotetaan vieläkin kovempia lisävahvistuksia. Huhujen mukaan maailmanmestari Kalle Rovanperä olisi tulossa kilpailuun Toyotan Rally1-kalustolla.

Tunturiralli tarjoaa MM-sarjasta tutuille kuljettajille loistavan tilaisuuden valmistautua Ruotsin MM-ralliin, joka ajetaan pari viikkoa myöhemmin. Arctic Lapland -ralli on ohjelmassa 2.-3. helmikuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat