MM-rallivoittaja häkeltyi: ”En ole koskaan nähnyt näin täydellisiä ralliteitä”

Kris Meeke nautiskelee uusiseelantilaisista rallipätkistä tänä viikonloppuna.
Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Rali Terras d'Aboboreira
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uuden-Seelannin rallisarja käynnistyi lauantaina ikonisella Otago-rallilla. Kilpailu on houkutellut vuosittain lajin huippuja maapallon toiselle laidalle, mistä löytyy huikeita sorabaanoja.

Meeke kilpailee Otago-rallissa historic-luokan Ford Escortilla. Rallin MM-sarjassa viisi osakilpailua voittanut kuljettaja ei taistele yleiskilpailun voitosta, mutta hän ottaa kaiken ilon irti kokemuksestaan.

– Rehellisesti sanottuna en ole koskaan nähnyt näin täydellisiä ralliteitä, Meeke täräytti lauantain päivähuollossa.

Kuuntele alta Rallit.fin tuorein Rallipodi, jossa käydään läpi Safari-rallin anti ja ennakoidaan tulevaa Kroatian MM-rallia! Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

– Voisi kuvitella, että jollekin on annettu tyhjä paperi, jolle on saanut tehdä täydellisimmät tiet ralliautolle. Juuri siitä on kyse täällä Otagossa. Tämä on kaunista, sanoi Meeke, jolta löytyy vyöltään myös Suomen MM-rallin voitto.

Meeke on yleiskilpailussa kahdeksannella sijalla ensimmäisen ajopäivän jälkeen. Entisen WRC-tähden mukaan Otago-rallin teillä voitaisiin ajaa jopa MM-sarjan pisteistä.

– Voin kuvitella, millaista täällä olisi ajaa WRC-autolla – se olisi jotain aivan erilaista. Tämä on taianomainen paikka, ja me pääsemme nyt nauttimaan tästä.

Meeken mukaan hänellä on hymy herkässä jokaisessa mutkassa.

– Nopeilla osuuksilla on hämääviä nyppyjä ja vauhdikkaita mutkia. En ollut lähellekään tarpeeksi sitoutunut niissä paikoissa, mutta en halunnut mennä yli rajojen.

– Sanoin huollossa pojille, että olisin onnellinen, jos ottaisin nyt lennon takaisin kotiin. Täällä on niin upeaa ajaa.

Otago-ralli ajetaan päätökseen sunnuntaina.

Lue myös nämä