MM-rallitähti sai jälleen sakot törkeästä ylinopeudesta

Hyundai-kuljettaja Thierry Neuvillelle on mätkäisty sakko ylinopeudesta Kroatian MM-rallin siirtymällä.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville ajoi perjantaina huomattavaa ylinopeutta yleisellä tiellä tehdessään matkaa kohti huoltoa. Kilpailunjohtajan päätöksen mukaan Neuville ajoi 156 kilometrin tuntinopeutta alueella, jolla oli nopeusrajoituksena 80 km/h. Ylinopeutta oli siis lähes tuplaten rajoitukseen nähden.

Kilpailunjohtaja mätkäisi Neuvillelle tapauksesta 1 900 euron sakon.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun belgialaistähti sortui törkeään ylinopeuteen rallin siirtymällä. Viime kesänä Neuvillelle annettiin 2 500 euron muistutus, kun hän ajoi Viron MM-rallin siirtymällä 190 kilometrin tuntinopeutta 90 km/h-alueella.

Ylinopeussakot ovat tulleet tutuksi Neuvillelle, sillä tammikuussa ajetussa Monte Carlon MM-rallissa hän sortui niin ikään kaahaamiseen. Tuolloin hän sai 900 euron sakon.

Neuville ajaa Kroatian MM-rallissa toisena, kun takana on seitsemän erikoiskoetta. Hän oli kilpailua johtavan Kalle Rovanperän tuntumassa ennen huoltotaukoa, mutta auton laturin hyytymisen vuoksi hän ja kartanlukija Martijn Wydaeghe joutuivat työntämään autoa 800 metriä huoltoon.

Belgialaispari myöhästyi huollon aikatarkastusasemalta neljä minuuttia, minkä vuoksi heille langetettiin 40 sekunnin aikasakko.

Lue myös: Kalle Rovanperän uhkaajalla isoa draamaa – uupunut kuljettajapari työnsi autonsa huoltoon ja sai aikasakkoa

Rovanperä johtaa Kroatian MM-rallia reilun minuutin erolla Neuvilleen ennen perjantain viimeistä erikoiskoetta.

Lue myös: EK7: Kalle Rovanperän tilastossa vain yksi kauneusvirhe – suomalaistähdellä yli minuutin johto MM-rallissa

Lue myös nämä