MM-rallissa ”täysin hullu” pätkä: Hyundai-kuski ulos, Latvala kolmanneksi

Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lumiset ja sohjoiset olosuhteet sotkivat kärkikamppailua lauantaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella Monte Carlon MM-rallissa.

Kärkikuljettaja Sebastien Ogier hallitsi mestarillisesti liukkaat paikat ja kasvatti johtonsa yli minuuttiin. Kolmantena ennen yhdeksättä erikoiskoetta ollut Dani Sordo puolestaan putosi pelistä, kun hänen Hyundainsa liukui ulos tieltä.

– Tämä oli yksi urani pahimmista erikoiskokeista. Loskaa oli todella paljon, mikä teki tästä erittäin vaikeaa. Tiellä oli ajolinjoja joka suuntaan. Täysin hullua, Ford-kuljettaja Ogier huokaisi WRC:n ralliradiolle.

Toyotan Ott Tänak jatkaa kisassa toisena, mutta hän putosi yli minuutin päähän Ogierista. Jari-Matti Latvala nousi puolestaan kolmanneksi Esapekka Lapin edelle. Latvala oli puoli minuuttia tallikaveriaan Tänakia nopeampi, ja kokonaistilanteessa virolaisen etumatka supistui 20,6 sekuntiin Latvalaan nähden.

– Lumella ajaminen voi olla hauskaa, mutta tämä ei ollut millään tavalla hauskaa. Tiellä oli sulavaa, pehmeää lunta ja loskaa. Jos tuolla menee leveäksi, ei voi tietää, mihin auto päätyy. Minulla oli yksi tilanne, ja sen jälkeen oli pakko perääntyä, Latvala kuvaili olosuhteita.

Toyotalla on vahva tilanne Montessa, sillä tallin kaikki kolme kuljettajaa ovat neljän parhaan joukossa.

– Tällä pätkällä voi voittaa paljon aikaa, jos haluaa yrittää, mutta minä en halunnut kolaroida, neljäntenä oleva Lappi sanoi.

Lauantaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta.

Monte Carlon MM-rallin tilanne EK9/17 jälkeen:
 1. Sebastien Ogier  Ford  2.32.49,4
 2. Ott Tänak     Toyota  +1.18,4
 3. Jari-Matti Latvala Toyota  +1.39,0
 4. Esapekka Lappi   Toyota  +2.14,8
 5. Kris Meeke     Citroen  +4.08,2
 6. Bryan Bouffier   Ford   +4.44,5
 7. Elfyn Evans    Ford   +5.11,8
 8. Thierry Neuville  Hyundai  +5.35,4
 9. Craig Breen    Citroen  +8.09,8
10. Jan Kopecky    Skoda  +10.38,7
...
12. Kalle Rovanperä  Skoda  +12.56,7

Lue myös nämä

 • Uusimmat