Emil Lindholmille uran ensimmäinen pohja-aika

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Emil Lindholm nappasi uransa ensimmäisen pohja-ajan rallin SM-sarjassa, kun hän piti parasta vauhtia Arctic Lapland -rallin seitsemännellä erikoiskokeella.

Lindholm, 21, kilpailee vasta ensimmäistä kertaa nelivetoautolla, Skoda Fabia R5:llä, ja on ladannut hyviä aikoja Tunturirallissa. Lauantaiaamun toisella pikataipaleella hän peittosi koko porukan selvästi, sillä toiseksi sijoittunut Teemu Asunmaa jäi 4,2 sekuntia Lindholmin pohjista.

– Yllättävän hyvin pätkä sopi minulle ja aikakin on ok! Fiilis, pito ja kaikki oli kohdillaan, kisassa neljäntenä oleva Lindholm raportoi Ylen ralliradiolle.

Kilpailun kärkikuljettaja Eerik Pietarinen oli vasta seitsemäs Untamovaaran pikataipaleella. Kokonaistilanteessa toisena ajava Asunmaa nousi 23,5 sekunnin päähän Pietarisesta.

– Pietarista on vaikea saada kiinni, jos hän ei tee virheitä, Asunmaa sanoi.

Tunturirallissa ajetaan vielä neljä erikoiskoetta.