MM-rallipomo viivästyttää lähtöään

Oliver Ciesla
Oliver Ciesla. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan promootioyhtiön pomo Oliver Ciesla on ilmoittanut, ettei hän jätä pestiään alkuperäisen suunnitelmansa mukaan kesäkuussa.

Ciesla ilmoitti talvella, että hän astuu syrjään paikaltaan kesän alussa, mutta hänen suunnitelmiinsa on tullut muutos koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Ciesla kertoi DirtFish-sivustolle, että hän jatkaa työssään heinäkuun loppuun saakka.

Rallin MM-sarja on ollut tauolla maaliskuun puolivälissä ajetusta Meksikon rallista lähtien.

– Toivon, että pystymme siihen (heinäkuun loppuun) mennessä lyömään lukkoon loppuvuoden kalenterin ja kenties tekemään ehdotuksen suurimmasta osasta ensi vuoden kalenteria, Ciesla sanoi.

– Tässä riittää vielä paljon tekemistä. Siksi olen yhä täällä tekemässä kriisinhallintaa.

Meksikon MM-rallin jälkeen Portugalin ja Kenian rallit on peruttu. Argentiinan ja Sardinian kisoja on siirretty, joskin niiden järjestäminen tällä kaudella vaikuttaa epätodennäköiseltä.

Seuraavana kalenterissa on Suomen osakilpailu, joka on määrä ajaa 6.-9. elokuuta. Suomen hallituksen odotetaan antavan kesäkuun alussa linjauksia koskien elokuun suurtapahtumia.

Lue myös: Motorsport.com: Uuden-Seelannin ja Japanin MM-rallit perutaan, Suomessa ajetaan vasta syksyllä

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Lähiaikoina pitäisi tulla tietoa myös syyskuun alkuun kaavaillun Uuden-Seelannin MM-rallin kohtalosta.

– Tavoitteena on järjestää mahdollisimman monta osakilpailua tänä vuonna. Mutta meillä ei ole vielä tietoa siitä, päästetäänkö meitä pois kotimaistamme tai voimmeko matkustaa ralleja isännöiviin maihin. Ei ole mitään järkeä spekuloida liikaa. Tarvitsemme luotettavaa tietoa Maailman terveysjärjestöltä ja kansallisilta terveysviranomaisilta. Päätökset voivat perustua vain näihin tietoihin, Ciesla painotti.

Cieslan seuraajan hakuprosessi on yhä käynnissä.

Lue myös nämä