MM-rallin sisäpiiriläinen paljastaa: WRC-tallipomot kohtelevat kaltoin ykköstähteään – ”Ihan sairasta katseltavaa”

M-Sport Fordin rallitallissa ajavan Craig Breenin elämä brittitiimissä on käymässä tuskaiseksi.
Craig Breen
Craig Breen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Breen on keskeyttänyt neljässä MM-rallissa putkeen, eivätkä M-Sportin nokkamies Malcolm Wilson ja tallipäällikkö Richard Millener ole irlantilaisen päätä silitelleen. Ilmeisesti välit ovat jo varsin tulehtuneet.

Ex-kuljettaja ja nykyinen rallivalmentaja Kristian Sohlberg keskusteli asiasta yhdessä Ville Pynnösen kanssa Twitch-lähetyksessään. Sohlberg toimii M-Sportin riveissä niin ikään ajavan Gus Greensmithin valmentajana ja omaa laajat verkostot ympäri MM-sarjan rallivarikon. Sohlberg kiertää valmennettavansa mukana kaikissa MM-ralleissa.

Breenin tuorein vastoinkäyminen sattui viime viikonlopun Belgian MM-rallissa, kun irlantilainen ajoi kolmannessa perättäisessä rallissa ulos tieltä.

– Mä laitoin tänään Breenille tosi pitkän viestin. Sieltä tuli ihan kiva vastaus. Craig selvästi arvosti, että joku ajattelee myös häntä. En tietenkään halua tarkasti kertoa, mitä kirjoitin, mutta pääviestini oli, että hän on tuon kaiken paskan yläpuolella, Sohlberg aloittaa.

Sohlbergin mukaan Wilson ja Millener yrittävät kiivaasti savustaa Breeniä ulos tiimistä, vaikka irlantilaisella on vielä ensi vuodesta sopimus M-Sportin kanssa.

-Se kohtelu, mitä hän (Breen) saa tuolla tiimissä tällä hetkellä… Breen ei tarvitse noita rahoja siihen, että hän pystyy elämään omaa elämäänsä. Minä ainakin nostaisin kytkintä, jos olisin Breenin asemassa. Sanoisin sille päällikölle, että pidä vehkeesi ja mene itse ajamaan, Sohlberg tykittää.

– Teistä kukaan ei tiedä ja munkin on sitä tunnelmaa vaikea välittää. Tai ehkä minä pystyn sen jopa jotenkin välittämään, mutta se, mitä se (kohtelu) oikeasti on siellä, se on ihan sairasta katsottavaa.

Sohlbergin mukaan tilanne muistuttaa vahvasti viime kautta, jolloin M-Sportin päälliköt laittoivat suomalaiskuski Teemu Sunisen koirankoppiin.

– Kohtelu on samaa tasoa, ihan Suninen-kopio. Ulosajon jälkeen ei kumpikaan (Millener/Wilson) puhunut sanaakaan Breenille. Ei Malcolm eikä Rich.

Myös Sami Pajaria aiemmin valmentanut Sohlberg paljastaa lisäksi, että M-Sportin Belgian MM-rallin testit menivät pahasti penkin alle.

– Breenillä auto hajosi koko ajan ja hän ajoi ehkä 30 kilometriä testiä. Sama tilanne oli Gusilla, joskin hän sai ajettua 60 kilometriä. Kaikki ymmärtävät, miten tärkeää valmistautuminen ja testaaminen ovat johonkin kisaan, jotta pääsee käymään testiohjelman läpi ja kokeilemaan niitä asioita. Nyt kaikkien säädöt olivat niin kuin fifty-sixty, ja arvailtiin, mitkä säädöt toimivat, Sohlberg kertoo.

Huhujen mukaan Hyundailla tällä hetkellä ajava Ott Tänak olisi M-Sportin kiikarissa uudeksi ykköskuskiksi. Sohlbergin mukaan Breenin pitäisi ottaa vähän oppia Tänakin luonteesta.

– Se on liian kiltti jätkä. Malcolm syö elävältä tuollaisen jätkän. Malcolm saa varmaan jotain fucking kiksejä, että se saa murjottua tuon pojan. Toisaalta Craigin pitäisi olla kovempi jätkä, kuten vaikkapa Tänak, joka uskaltaa sanoa, että ”mitäs olet antanut minulle tällaisen työkalun – anna kunnon työkalu, jos haluat, että teen työni kunnolla”. Malcolmille pitää uskaltaa sanoa vastaan, Sohlberg tykittää.

Katso Kristian Sohlbergin Twitch-lähetys tästä.

Belgian MM-rallissa voittoa juhli Ott Tänak. Katso alapuolelta kisan parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat