Quantcast

Suomalaistoivolla jälleen uusi haaste rallin EM-sarjassa – ”Ihan ääripää”

Toni Herrasella on tänä viikonloppuna edessään kauden neljäs EM-ralli, joka ajetaan Zlinin kaupungin ympäristössä Tshekissä.
Toni Herranen ja Sebastian Virtanen
Toni Herranen ja Sebastian Virtanen. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nuottia Herraselle lukee uransa ensimmäiseen EM-ralliin starttaava Sebastian Virtanen. Mikko Lukka tuurasi Virtasta kauden aiemmissa EM-osakilpailuissa.

Vasta 18-vuotias Herranen on tällä hetkellä EM-sarjan ERC4-junioriluokassa jaetulla kolmannella sijalla ja taistelee vielä ainakin sarjan kakkostilasta. Jopa mestaruuteen on teoreettiset mahdollisuudet, mutta se vaatii ranskalaiskuski Laurent Pellieriltä jo hurjaa epäonnea sarjan kahdessa viimeisessä osakilpailussa.

– Totta kai tässä vaiheessa on tärkeintä ajaa nämä kisat läpi ja kerätä kilometrit. Tavoite olisi tänä viikonloppuna kasvattaa vauhtia läpi kisan, Herranen suunnittelee tiedotteessaan.

– Koetetaan vastata muiden kokeneempien asvalttikuskien menoon ja katsotaan, mihin se riittää tuloksissa. Kunhan suunta on vauhdillisesti oikea, niin siihen olisin tyytyväinen.

Tshekin EM-ralli on suomalaisnuorukaiselle vasta uran toinen asvalttikilpailu. Edelliseen Rooman osakilpailuun verraten edessä on täysin erilaiset olosuhteet.

– Ihan ääripää Italiaan verrattuna. Siellä mentiin kuumassa kelissä hyvällä pidolla, ja tässä kisassa on tosi kapeaa ja huonokuntoista tietä. Tulee olemaan varmaan myös likaa paljon tiellä ja sen myötä pidon vaihtelua. Täytyy olla tarkkana jarrutuspaikkojen suhteen. Haastava kisa edessä, oli keli mitä tahansa, Herranen ennakoi.

Kolme viikkoa sitten ajetussa Suomen MM-rallissa Herranen ja Virtanen nähtiin nelivetoisen Rally3-auton puikoissa. Edellisestä kosketuksesta etuvetoiseen autoon on sen sijaan vierähtänyt aikaa jo yli kuukausi.

– Ajotaukoa ei sinänsä paljoa ole, mutta etuvetoisella on tosiaan viimeksi ajettu Italiassa. Se on tehnyt toki ihan hyvääkin, että on nyt saanut pari viikkoa olla ihan kokonaan sivussa autourheilusta. Kesä on kuitenkin tähän mennessä ollut kisojen ja testien parissa aika kiireinen, Herranen selvittää.

Tänä viikonloppuna ajetaan samaan aikaan Mikkelin SM-ralli, joka Herraselta jää Tshekin EM-osakilpailun vuoksi väliin. Herrasen on kuitenkin tarkoitus startata SM-kauden päättävään Kouvolan osakilpailuun.

Tshekin EM-rallin ensimmäinen erikoiskoe ajetaan myöhään perjantai-iltana. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat