Ott Tänak kehui suomalaisyllättäjää – ”Teemu on tehnyt upeaa työtä”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan virolaiskuski Ott Tänak hallitsi Ruotsin MM-rallin todella haastavat olosuhteet upeasti perjantaina.

Tänak oli yksi etuautoista tiellä, mutta tykitti jatkuvasti siitä huolimatta kärkiaikoja. Toyotan ykköstähti lähtee lauantaille kisan toiselta sijalta vain kaksi sekuntia Fordin Teemu Sunista perässä.

– Aamupäivä oli aika perinteistä Ruotsin rallia. Iltapäivällä olikin sitten aikamoista taistelua. Ei voinut hirveästi nauttia ajamisesta. Piti vaan selvitä lenkki läpi kunnialla. Olosuhteet olivat tosi rajut, Tänak totesi Torsbyn huoltoalueella perjantai-iltana.

WRC-tasolla varsin kokemattoman Sunisen vauhti teki virolaiseen vaikutuksen.

– Teemu on tehnyt upeaa työtä. Hän oli vahvassa vauhdissa koko päivän. Täytyy myöntää, että M-Sport on tallina parantanut aika paljon ja tosi nopeasti. He ovat nyt myös taistelussa mukana, Tänak sanoi.

Tänak starttaa lauantaiaamuna pitkälle kahdeksan erikoiskokeen taipaleelle luottavaisena, sillä lähtöpaikka on huomattavasti perjantaita parempi.

– Huomenna meidän pitäisi olla vähän paremmalla lähtöpaikalla. Tänään jouduimme kamppailemaan juuri niitä kuskeja vastaan, jotka tulivat taaempana, jossa me olemme lauantaina. Huomenna homma on ainakin meille reilumpi.

Lue myös nämä