MM-ralli suomalaisten suosimaan matkakohteeseen?

Rallin MM-sarjan tähdet saattavat suunnata Atlantin valtameren maisemiin tulevaisuudessa.
Hayden Paddon
Hayden Paddon ja kumppanit kilpailivat viime viikonloppuna Gran Canarialla. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kanariansaarten ralli on kuulunut pitkään EM-sarjan vakiokattaukseen. Kilpailu järjestetään Gran Canarian saarella ja keskuspaikkana toimii Las Palmasin kaupunki.

Kanariansaarten EM-ralli ajettiin viime viikonloppuna. Samassa yhteydessä ilmeni, että saarella halutaan järjestää tulevaisuudessa rallin MM-sarjan osakilpailu.

Espanjalaisen Diario AS -lehden mukaan Kanariansaarten rallin järjestäjät ovat jo käyneet keskusteluja MM-sarjan promootioyhtiön kanssa, joka on myös EM-sarjan taustalla. Toiveissa on, että kisa saisi MM-arvon vuonna 2025.

Lehden mukaan paikallishallinto on antanut tukensa MM-ralliprojektille, joka voisi tehdä hyvää Espanjalle kuuluvan saariryhmän turismille.

Kisajärjestäjien päätavoitteena on, että etenkin vuonna 2026 maailman parhaat rallikuljettajat kilpailisivat saarella, sillä asvalttikisa järjestetään tuolloin 50. kerran. Ralliautoilu nauttii suurta suosiota paikallisten keskuudessa.

Tiettävästi neuvottelupöydällä on useita eri vaihtoehtoja. Yksi näistä on se, että Kanariansaarten ralli voisi vuorotella Katalonian rallin kanssa MM-sarjassa. Kataloniassa ei ajeta tänä vuonna lainkaan MM-pisteistä.

Kanariansaarten ja Katalonian rallit ovat luonteeltaan samankaltaisia. Molemmat voidaan luokitella puhtaiksi asvalttikisoiksi, joissa ei juurikaan leikata mutkiin. Näin asvalttibaanat pysyvät suhteellisen puhtaana irtosorasta ja muusta liasta.

Rallin MM-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Portugalissa.

Katso alta Portugalin MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat