MM-ralli saa arvoisensa päätöksen – näillä pätkillä huima taisto ratkaistaan

Kroatian MM-ralli ajetaan päätökseen sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on neljä erikoiskoetta. Rallit.fin reittiasiantuntija analysoi päivän ohjelman.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauantai-illan tilanteen perusteella jaettiin ehdolliset pisteet ”isot pisteet”, mutta sunnuntaina on lisää pinnoja otettavissa. Päivän seitsemän nopeinta kuljettajaa kerää pisteitä, ja lisäksi Power Stagella viisi parasta palkitaan lisäpisteillä.

Hyundain Thierry Neuville ja Toyotan Elfyn Evans kävivät hurjan kamppailun lauantain aikana, ja lopulta Neuville veti pidemmän korren vajaan viiden sekunnin erolla. Odotettavissa on, että maailmanmestaruudesta kamppailevan parivaljakon kiivas taisto saa jatkoa sunnuntaina.

Sunnuntai 21.4.

”Super Sundayn” lisäpisteistä ajetaan 54 kilometrin verran. Sunnuntain pätkät ovat samat kuin kahtena viime vuonna, mutta Power Stagen alkua on muutettu hieman.

Sunnuntain aikataulu Suomen ajassa:
08.08 EK17: Trakošćan - Vrbno 1 (13,15 km)
09.35 EK18: Zagorska Sela – Kumrovec 1 (14,24 km)
11.23 EK19: Trakošćan - Vrbno 2 (13,15 km)
14.15 EK20: Zagorska Sela – Kumrovec 2 14,24 km *Power Stage
YHTEENSÄ: 54,78 km

EK17+19 Trakošćan – Vrbno on ollut sunnuntainen aamunavaus Kroatian MM-rallissa vuodesta 2022 saakka, jolloin sen toinen veto ajettiin todella rankassa sateessa.

Pätkä alkaa leveällä ja tasaisella tiellä Trakošćanin linnan läheltä. Aluksi tie on mutkaista, sitten suoraviivaisempaa, ja pinta muuttuu hetkeksi huonommaksi.

Puolivälissä pätkää käännytään kapeammalle tielle, jossa on neulansilmiä ja muita tiukkoja mutkia. Pätkän loppuosa on medium-leveää, aluksi jouheaa ja sitten kulmikasta. Pinta myös muuttuu välillä tuoreemmaksi ja matkalla on kolme kapeaa siltaa.

EK18+20 Zagorska Sela – Kumrovec on taas Power Stage kuten kaikissa Kroatian MM-ralleissa. Se on hieman erityylinen pätkä kuin muut – kapea, tekninen ja kulmikas monilla kiperillä paikoilla. Tielle tulee paljon mutaa, sillä monissa paikoissa pystyy oikaisemaan. Pätkällä on myös nypyn ylityksiä ja hyppyjä. Puut, rakennukset ja muut esteet ovat lähellä tietä.

Tänä vuonna pätkän alkua on muutettu ensimmäisten 770 metrin osalta. Tämän muutoksen myötä Adrien Fourmauxin ulosajopaikka vuodelta 2021 jää pois.

Zagorska Sela – Kumrovec 2024 (punainen) ja 2021-2023 (ruskea)

10,5 kilometrin kohdalla on nopea mutkainen osuus, risteys sillalle ja isommalle tielle. Sen jälkeen on taas mutkainen ja kapea osuus ennen viimeistä kiihdytystä maaliin isolla tiellä.

Vuonna 2022 Thierry Neuville ajoi ulos Power Stagella, mutta pääsi jatkamaan ja pysyi palkintokorokesijoituksella. Kalle Rovanperä ja Ott Tänak puolestaan taistelivat sekunneista hurjan liukkaissa olosuhteissa.

Myös vuonna 2021 nähtiin draamaa, kun Gus Greensmithillä oli läheltä piti -tilanne, Thierry Neuvillella meni risteys pitkäksi ja Sebastien Ogier oli menettää auton hallinnan. Lopulta myös Elfyn Evans käväisi nurmikon puolella rallin viimeisessä mutkassa, mikä saattoi maksaa koko rallin voiton!

Lue myös nämä