Miten rallin MM-sarjan suuruuden ajat saisi takaisin? Kaksinkertaisella maailmanmestarilla selvä resepti

Ralliautoilun kaksinkertainen maailmanmestari Carlos Sainz uskoo, että rallin suuruuden ajat olisi mahdollista palauttaa.
Carlos Sainz
Carlos Sainz. Kuva: ASO/Julien Delfosse/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sainzin kalenteri on yhä edelleen melko täysi, kun hän kilpailee aavikkorallien MM-sarjassa ja seuraa oman poikansa F1-uraa.

Näin ollen legendalle ei jää enää niin paljoa aikaa seurata rallin MM-sarjaa, mutta Sainzilla on kuitenkin sarjan tilasta painavaa sanottavaa.

Espanjalainen Sainz on MM-sarjan historian toiseksi kokenein rallikuljettaja. Hän on ajanut 196 MM-rallia, kun tilastoykkösellä Jari-Matti Latvalalla on plakkarissa 210 rallia.

Kuuntele alta Rallit.fin tuorein Rallipodi, jossa käydään läpi Safari-rallin anti ja ennakoidaan tulevaa Kroatian MM-rallia! Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Sainz tietää siis, mistä hän puhuu.

– WRC:n paras aika oli mielestäni silloin, kun meillä oli A-ryhmä, Sainz sanoi hetkeäkään empimättä Dirtfishille.

– Se oli aikaa, kun kaikissa kansallisissakin rallisarjoissa käytettiin samanlaisia autoja kuin rallin MM-sarjassa, Sainz muistaa.

Sainzin mukaan kilpailu oli siihen aikaa kovaa ja tasapäistä.

– Me tulimme siihen aikaan kaikkiin maihin ja paikallisilla kavereilla oli mahdollisuus antaa painetta ja haastaa tehdastiimejä ja yllättää ne. Se oli hyvää aikaa, kun kansallisissa sarjoissa oli paljon autoja ja nuoret kuljettajat pystyivät hyppäämään autoon aikaisessa vaiheessa ja he pääsivät mittaamaan itseään huippukuljettajia vastaan, Sainz muisteli.

Sainzin mielestä samaan pitäisi pyrkiä nytkin. Sillä tavalla rallin MM-sarjan parhaat vuodet voisi tuoda vielä takaisin.

– Minusta se oli hyvä kaava, että kansallisissa sarjoissa oli samanlaiset autot kuin MM-sarjassa. Muistan siihen aikaan, kun menimme Britanniaan, niin siellä olivat Mark Higgins ja Gwyndaf Evans. Sitten menimme Italiaan ja siellä oli Franco Cunico. Sama päti myös Ranskaan. Oli paljon autoja samalla viivalla, Sainz ehdotti.

Nykyisessä ajattelumallissa vain MM-sarjan pääluokassa ovat ne parhaat autot. Sainzin mielestä moinen ajatus joutaisi romukoppaan. Hän uskoo, että myös paikallinen media kiinnostuisi ihan eri tavalla rallista, jos paikallisilla sankareilla olisi mahdollisuus haastaa MM-sarjan kärkikuljettajat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat